Sonylta uusi peilitön lippulaivamalli

Kirjoittanut 16.12.2023

Sony on esitellyt Alpha 9 III:n (α9 III), omien sanojensa mukaan ensimmäisen täyden kinokoon järjestelmäkameran global shutter -kuvakennolla.

Seuraavan sukupolven Alpha 9 III -kameran sarjakuvausnopeus on peräti 120 kuvaa sekunnissa ja se tuottaa kuvia ilman vääristymiä ja blackout-ilmiötä.

Uuden 24,6 Mpx kuvakennon lisäksi Alpha 9 III:ssa on Sonyn tähän asti edistyksellisin automaattitarkennusjärjestelmä, jossa on AI autofocus -toiminto. Se kykenee jopa 120 AF/AE-tarkennustoimenpiteeseen sekunnissa ja osaa synkronoida salaman kaikilla kuvausnopeuksilla.

AI-suoritinyksikkö tukee sekä video- että valokuvausta tarkalla kohteen muodon ja liikkeen tunnistuksella ja parannetulla silmien tunnistuksella.

Sony α9 III on varustettu kahdeksan valotusaskeleen optisella, viisiakselisella kuvanvakaimella.

Sulkimeton kuvakenno mahdollistaa jopa 1/80000 s:n valotusajat (1/16000 s jatkuvassa sarjakuvauksessa). Kun kameraan on liitetty yhteensopiva salamalaite, sen voi täsmätä ja ottaa kuvia kaikilla suljinajoilla aina 1/80000 s:iin asti. Led-valaistuksessa kuvatessa kameran suljinnopeutta voi säätää hyvin tarkasti välkynnän poistamiseksi.

Kameran Pre-Capture-toiminto mahdollistaa palaamisen jopa sekunnin verran taaksepäin ennen laukaisimen painallusta. Suureen puskurimuistiin mahtuu noin 390 korkealaatuista jpeg-kuvaa yhtäjaksoisella 30 k/s sarjakuvausnopeudella.

Kamera pystyy kuvaamaan jopa 4K@120p-videota ilman kuvan rajautumista.

Sony Alpha 9 III maksaa noin​ 7 300 euroa.