Pentaxilta kamera kovaan käyttöön

Kirjoittanut 15.12.2023

Pentax on jatkanut veden- ja iskunkestävien WG-kompaktikameroidensa kehittämistä uuden WG-90:n myötä.

Kamerassa on sama kompakti muoto kuin aiemmissa malleissa ja viisinkertainen optinen zoom, joka vastaa polttovälialuetta 28–140 mm kinokoon formaatissa. Dynaamisen zoomausalueen ansiosta kameraa on helppo käyttää maisema- ja vedenalaiskuvauksesta matkakuvaukseen ja muotokuviin.

Kamerassa on kestävä kuori, jonka ansiosta sitä on helppo pitää kädessä myös käsineiden kanssa kylmällä säällä tai veden alla. Ilmatiivis runko on vesitiivis 14 metrin syvyyteen asti jopa kahden tunnin yhtäjaksoisen käytön ajan (IPX8-luokka). Se on iskunkestävä 1,6 metrin korkeudesta putoamisen varalta ja puristuksenkestävä jopa 100 kg:n painoa vastaan.

Kameran sisällä on taustavalaistu 16,0 megapikselin cmos-kuvakenno, jonka herkkyys on suuri ja kohina vähäinen. Tehokkaan kuvanvakaimen ansiosta voit helposti kuvata heikossa valaistuksessa tai veden alla.

Aivan kuten aiemmatkin WG-sarjan mallit Pentax WG-90 sopii makrokuvaukseen 1 cm:n lyhimmällä tarkennusetäisyydellään ja siinä on kuuden led-makrovalon yksikkö, jonka maksimivalaistusvoimakkuutta on parannettu lähes kaksinkertaiseksi edeltäjäänsä verrattuna. Tämän yksikön avulla kuvaaja voi jopa säätää valaistuksen voimakkuutta viidellä tasolla, mikä parantaa käytettävyyttä lähikuvauksessa.

Kamera on saatavana mustana tai sinisenä.

Focus Nordicin maahantuoman Pentax WG-90:n toimitukset alkavat tammikuussa 2024 ja se maksaa noin 400 euroa.