Suomi-Japani teemavalokuvakilpailu

Kirjoittanut 2.12.2021

Japanin Suomen-suurlähetystö ja Suomen Kameraseurojen Liitto järjestävät vuonna 2022 valokuvanäyttelyn teemalla Suomalaisten ja japanilaisten ystävyys, jolla juhlistetaan Suomen ja Japanin kansojen välistä 230-vuotista ystävyyttä. Näyttelyä ovat tukemassa myös Finnfoto, Suomen valokuvataiteen museo ja STT-Lehtikuva. Näyttely avataan toukokuussa 2022 Helsingissä, jonka jälkeen se lähtee kiertämään ympäri Suomea.

Näyttelyn kuvat valitaan valokuvakilpailun kautta, joka on käynnissä 1.1.2022–31.3.2022. Näyttelyyn valitaan 15 valokuvaa. Valokuvakilpailuun voivat osallistua Suomen ja Japanin kansalaiset. Osallistuminen on ilmaista. Valokuvakilpailuun voi osallistua maksimissaan neljällä suomalaisten ja japanilaisten välistä ystävyyttä ilmentävällä valokuvalla. Valokuvat ladataan digitiedostoina Suomen Kameraseurojen Liiton PhotoPortalin. Lopulliseen näyttelyyn valitaan 15 kuvaa ja suunnitteilla on myös palkintoja valokuville. Valokuvakilpailuun lähetetyistä kuvista on tarkoitus koota myös valokuvakirja.

Vuonna 2022 tulee kuluneeksi 230 vuotta siitä, kun Venäjälle haaksirikkoutunut ja siellä kymmenen vuotta haaksirikkoutuneena elänyt merikapteeni Daikokuya Kodayu pääsi palaamaan Japaniin savonlinnalaissyntyisen tiedemies Erik Laxmanin ja hänen poikansa Adam Laxmanin avustuksella. Sanotaan, että se oli heidän suomalaisen ja japanilaisen ystävyyden ansiota.

Valokuvissa ystävyys voidaan yhdistää työelämään, opiskeluun, vapaa-aikaan, kotiin, yhteiskunnallisiin aiheisiin, kansainvälisyyteen, liiketoimintaan, taiteeseen, urheiluun ja matkailuun. Kaikki valokuvat, jotka kuvaavat kohtaamisia ja ystävyyttä, ovat tervetulleita.

Säännöt ja osallistumisohjeet osoitteessa www.sksl.fi.