Suurkilpailu 2015 on ratkennut

Kirjoittanut 14.1.2016

Suurkilpailun taso oli tällä kertaa korkea.

– Yllätyin, miten paljon mukana oli kovatasoisia kuvia, kertoo raadin jäsen Sami Eskonlahti, joka toimii tuotepäällikkönä Suomen Interfotossa.

Suurkilpailun tuomarit olivat myös tyytyväisiä kuvien monipuolisuuteen niin tyylien kuin aiheiden puolesta. Mukana oli laaja kirjo maisema-, henkilö- ja eläinkuvia, dokumentaarista, taide- ja studiokuvaa.

– Mustavalkoisen kuvan osuus oli myös merkittävä, toteaa toinen raadin jäsen, valokuvaaja (KIP, VAT), Kameraseuran puheenjohtaja Aija Lehtonen.

Kilpailun voitti Pirjo-Riitta Iltasen mustavalkoinen kuva sammakosta. Kuvaan on vangittu taianomainen hetki – se on paljon enemmän kuin luontokuva, toteaa kilpailuraati. ”Kuvaaja on nähnyt ja ikuistanut mystisen valon ja on käyttänyt taitavasti terävyysaluetta. Yläosan pisaroissa heijastuvat hahmot tuovat lopullisen salaperäisen tason kuvaan. Mustavalkoisuus on erottamaton osa toteutusta.” Pirjo-Riitta sai palkinnoksi Epson Perfection V800 Photo -skannerin.

Toiseksi tuli Liisi Järveläinen upealla talvisella henkilökuvallaan ja kolmanneksi Seppo Tuomaala klassisella, ratkaisevan hetken kuvallaan. Liisi sai palkinnoksi Spyder5 Studio -kalibrointilaitteen ja Seppo 200 euron Kuvatkirjaksi-lahjakortin. Sijat 4–10 saivat palkinnoksi Cullman Nanomax 260 -jalustan.

Raatiin kuuluivat Eskolahden ja Lehtosen lisäksi päätoimittaja Asko Vivolin ja toimitussihteeri, valokuvaaja (VAT) Minna Jerrman.