Talvinen taustakuva on Ilari Lehtiseltä

Kirjoittanut 23.11.2017

Vantaalainen Ilari Lehtinen, 24, on kuvannut palvelumme talvisen taustakuvan. Kuva on otettu vuonna 2015 huhtikuussa Lahdessa, Vesijärven rannalla.

– Järvessä olleet jäät olivat tuulen vaikutuksesta kasaantuneet rannoille isoiksi kasoiksi, Ilari kertoo.

– Tästä kuvakulmasta katsottuna ei välttämättä uskoisi, että kuva on otettu Lahdessa. Näkymän perusteella kuva voisi olla vaikkapa Etelämantereelta.

Eräs matkailusivusto olisikin halunnut ostaa kuvan Etelämantere-juttuunsa kuvitukseksi.

– Kerroin, että kuva ei ole sieltä, vaan Suomesta. Ei tullut kuvakauppoja.

Ilari päätti, että jääkuva olisi otettava matalalta. Näin hän pääsi samalle tasolle jäiden kanssa, eikä Vesijärven vastaranta näkynyt.

– Sommittelin auringon vasemmalla näkyvän suurimman jääkimpaleen viereen. Kuvan sinisyyttä ei juurikaan ole korostettu kuvankäsittelyssä.

– Tavoittelin talvista ja jäistä tunnelmaa. Huomasin jo ennen kuvan ottoa, että tästä kulmasta voi saada Antarktis-tyylisen kuvan, Ilari sanoo.

Olen varmaan yksi harvoja, joiden mielestä paras kuvauskuukausi on marras- ja joulukuu.

Ilari opiskelee toista vuotta journalismia ammattikorkeakoulussa ja työskentelee osa-aikaisena kansainvälisen yrityksen viestinnässä.

– Teen muun muassa sisällöntuotantoa heidän nettisivuilleen ja valokuvaan, hän kertoo.

Ilari on valokuvannut vuodesta 2009 asti, viimeiset noin viisi vuotta aktiivisemmin.

– Sain vuonna 2009 15-vuotissynttärilahjaksi ensimmäisen digijärkkärini, joka oli Canon EOS 450D. Viimeisimmäksi voitin Digikuva-lehden järjestämän Pohjoismaiden nuori kyky -kilpailun toisen palkinnon.

Ilarin lempikuvausaihe on kaupunkimaisemat pimeässä.

– Olen varmaan yksi niitä harvoja, joiden mielestä paras kuvauskuukausi on marras- ja joulukuu. Silloin on pimeää ja märkää, eli kaupunkien valot heijastuvat märästä asfaltista. Se on niin hienon näköistä.

– Lisäksi kuvaan ihmisiä ja kaikkea urbaania. Tykkään symmetrisistä kuvista. Viime aikoina olen myös innostunut lätäköiden heijastuksien kuvaamisesta.

Millainen kuva on sitten Ilarista onnistunut kuva?

– Sellainen kuva, josta välittyy kuvauspaikalla vallinnut fiilis. Onnistuneissa valokuvissa kuvan katsoja voi aistia sen tunnelman, jonka valokuvaaja on kokenut ottaessaan kuvaa.

Taustakuvan kuvauskalusto ja asetukset: Canon EOS 6D + Samyang 14 mm f/2,8. 14 mm, f/16, 1/500 s., ISO 250.

Tutustu Ilarin kuviin Instagramissa.