Hippolyte avaa taiteen verkkokaupan

Kirjoittanut 27.11.2017

Valokuvagalleria Hippolyte laajentaa näyttelytoimintaansa ja teosvälitystään verkkoon. Valokuvataiteilijoiden liiton jäsenten teoksia on nähtävillä puolivuosittain vaihtuvina kokoelmanäyttelyinä. Myyntikokoelmien teokset voi ostaa suoraan verkosta.

– Haluamme edistää valokuvataiteen sisältöjen, taiteilijoiden ja teosten saavutettavuutta. Verkossa voimme esitellä valokuvataiteen sisältöjä ja teoksia teemallisesti aina tuoreesta näkökulmasta, Valokuvataiteilijoiden liiton toiminnanjohtaja Henna Harri sanoo.

Myyntikokoelmat vaihtuvat kaksi kertaa vuodessa ja jokaisella on oma teemansa. Ensimmäisen kokoelman teema on Ilmestys, ja näyttelyn kuratointi asettaa neljä kiinnostavaa ja ansioitunutta valokuvataiteilijaa uuteen valoon.

Kenneth Bamberg on rakentanut jääkiekkokortteista fantasiamaailman, jonka avulla voi palata kadotettuun aikaan. Maija Tammen luomat tähtitaivaat koostuvat äidinmaidosta ja siemennesteestä. Todellisuus saa näynkaltaisen olomuodon Ea Vaskon teoksissa, ja Vilma Pimenoffin asetelmat muistuttavat luonnon haavoittuvuudesta.

– Verkossa esillä oleva myyntikokoelma antaa taiteilijalle mahdollisuuden esitellä teoksiaan laajalle yleisölle, myös niille jotka eivät ehdi käymään gallerianäyttelyissä, Vilma Pimenoff sanoo.

Teokset ovat ripustusvalmiita, ja osaan voi valita erilaisia kehyksiä. Hinnat vaihtelevat Ilmestys-kokoelmassa noin 750 eurosta 7150 euroon.