Tamronilta perus-zoom Nikonille

Kirjoittanut 15.5.2024

Tamron 28–75mm F/2.8 Di III VXD G2 -objektiivista on tullut saataville myös versio peilittömälle Nikon Z -järjestelmälle.

Tamron 28–75 mm G2 sopii hyvin kuvaamiseen hämärässä tai vaikeissa valaisuolosuhteissa. Objektiivi on parhaimmillaan muotokuvauksessa ja maisema- tai katukuvauksessa, sillä se on valovoimaltaan f/2,8 koko zoomausalueellaan.

Objektiivin optinen rakenne koostuu 17 elementistä 15 ryhmässä, joissa on kaksi GM- ja kaksi LD-erikoislinssielementtiä, jotka minimoivat vääristymiä ja värivirheitä sekä parantavat kuvan selkeyttä. Haastavissa valaisuolosuhteissa BBAR-pinnoite eliminoi tehokkaasti haamukuvia ja heijastuksia.

Objektiivissa on VXD (Voice-coil eXtreme-torque Drive) -lineaarimoottoritarkennusjärjestelmä, joka on äänetön, nopea ja tarkka. Tämän ansiosta se sopii nopeasti liikkuvien kohteiden kuvaamiseen tai terävän tarkennuksen varmistamiseen videokuvauksessa.

Yhdistämällä objektiivin Tamron Lens Utility -ohjelmaan käyttäjät voivat mukauttaa objektiivin toimintoja. Esimerkiksi A-B-tarkennus, jonka avulla käyttäjät voivat rajoittaa tarkennuksen kahteen ennalta valittuun tarkennuspisteeseen ja siirtää tarkennuksen kohteesta toiseen vain tarkennuksen asetuspainikkeen napsautuksella. Kuvaajat voivat myös valita lineaarisen ja epälineaarisen tarkennuksen välillä, mikä vaikuttaa siihen, miten se käyttäytyy manuaalitarkennuksen aikana.

Objektiivin toiminnot ja laiteohjelmisto voidaan päivittää Tamron Lens Utility -ohjelman avulla.

Focus Nordicin maahantuoma Tamron 28–75 mm F/2.8 Di III VXD G2 Nikon Z maksaa noin 970 euroa.