Tamronilta supertele Nikonin peilittömille

Kirjoittanut 28.11.2023

Uusi Tamron 150–500 F/5–6.7 Di III VC VXD Nikon Z on sopiva valinta toiminnan, urheilun, luonnonvaraisten eläinten ja lintujen kuvaamiseen. Objektiivissa on kompakti muotoilu, sillä sen pituus on vain 212 mm ja enimmäishalkaisija 93 mm. Pisimmillään, eli 287 mm:n mittaisena, se pysyy mukavan helppokäyttöisenä ja käsivaralta kuvattavana.

Objektiivissa on zoomin lukitus, integroitu Arca-Swiss-pikakiinnitys ja Tamronin nopea VXD AF -lineaaritarkennusmoottori. Objektiivi painaa vain 1 720 g ilman jalustakiinnitystä ja 1 875 g sen kanssa.

Objektiivin tarkennuksen seuranta toimii Nikon Z -järjestelmän kanssa, mikä helpottaa nopeasti liikkuvien kohteiden kuvaamista, kuvaatpa sitten urheilua, lintuja tai villieläimiä, stillkuvia tai videoita. Lisäksi lineaarimoottori minimoi kohinan ja tärinän tarkennuksen aikana, joten se soveltuu sekä valo- että videokuvaamiseen hiljaisissa ympäristöissä.

Optinen rakenne koostuu 25 elementistä, jotka on järjestetty 16 ryhmään. Suunnittelussa on useita erikoislinssielementtejä, mukaan lukien yksi XLD-elementti (eXtra Low Dispersion), viisi LD-elementtiä (Low Dispersion) ja kaksi hybridiasfääristä linssielementtiä. Nämä elementit korjaavat vääristymiä, mukaan lukien aksiaaliset kromaattiset aberraatiot.

Focus Nordicin maahantuoma Tamron 150–500 F/5–6.7 Di III VC VXD Nikon Z maksaa noin 1 390 euroa.