Valokuvataiteen museo jatkaa uudistumista

Kirjoittanut 21.1.2021

Suomen valokuvataiteen museo jatkaa uudistumista vuonna 2021.

Suomen valokuvataiteen museo keräsi viime vuonna ennätykselliset 71 000 kävijää. Museo laajensi toimintaansa Helsingin ydinkeskustaan kauppakeskus Kämp Galleriaan, jonka alimmassa kerroksessa avautui elokuun lopulla uusi näyttelytila K1.

K1:n avajaisnäyttelyinä nähtiin valokuvaaja Douglas Kirklandin klassiset kuvasarjat Marilyn Monroesta ja Coco Chanelista sekä mediataiteilija Liisa Vääriskosken riemunkirjava runsaudensarvi @munalissu. Myös Kaapelitehtaan näyttelyt olivat vetovoimaisia, ja kävijöitä oli yhteensä 44 000. Suosituin näyttelyistä oli Vivian Maierin Omakuva ja sen varjo, jonka näki 26 000 kävijää, vaikka se ehti olla auki ainoastaan kaksi kuukautta ennen poikkeusolojen alkua. Kun museo taas avautui, esillä olivat Sanna Kanniston ja Jari Silomäen laajat näyttelyt.

Vuoden 2021 alussa Kaapelitehtaan näyttelytilat ja yleisöpalvelut suljetaan remontin vuoksi. Kaapelitehtaan kolmelle museol­le rakennetaan uusi aula, joka haukkaa osan Valokuvataiteen museon näyttelytilasta. Kaapelitehdas avautuu osittain lokakuussa, ja uudistunut museo kokonaisuudessaan osana Kaapelitehtaan museokeskusta alkuvuonna 2022.

Valokuvataiteen museo on vuoden 2021 vahvasti esillä K1-näyttelytilassa. Alkuvuodesta Vivian Maier tekee paluun uudella katuvalokuvaukseen keskittyvällä näyttelyllä. Näyttely on vastaus yleisön runsaisiin toiveisiin, joita museo vastaanotti Maierin näyttelyn sulkeuduttua ennenaikaisesti maaliskuussa 2020.