Valovoimainen laajakulma Zeissilta

Kirjoittanut 5.10.2017

Zeiss Milvus -tuoteperheen kymmenes jäsen on valovoimainen ja sääsuojattu laajakulmaobjektiivi.

Zeiss Milvus 1,4/35 on monipuolinen objektiivi esimerkiksi katu- ja lehtikuvaukseen, minkä lisäksi se soveltuu erinoimaisesti muotokuvaukseen. Milvus-tuoteperheen tavoin uusi objektiivi on suunniteltu myös videokuvaukseen.

Milvus 1,4/35 on kinokoon kennolle suunniteltu f/1,4-valovoimainen 35 mm:n laajakulmaobjektiivi, joka on saatavilla Canon- ja Nikon-kiinnityksillä. Kymmenennessä Milvus-objektiivissa on sama mattapintainen rakenne ja siniset kumisuojukset kuin sisaruksillaan. Jälkimmäinen ominaisuus on myös osa sääsuojaa, joka estää kosteuden ja pölyn pääsyn objektiivin sisään.

Tarkennusrenkaan laaja tarkennusalue takaa tarkan käsitarkennuksen. Nikon-versiossa (ZF.2) on lisäksi aukkorengas, jota voidaan säätää portaattomasti. Nämä ominaisuudet sopivat erityisesti videokuvaajille. Heille on lisäksi saatavilla Zeiss Lens Gears -lisätarvikkeet, joilla objektiiveja voidaan käyttää Follow Focus -järjestelmissä.

Objektiivin rakenteeseen kuuluu viisi erikoislinssiä, jotka käytännössä poistavat kromaattisen aberraation, sekä asfäärinen linssi, joka parantaa terävyyttä koko kuva-alueelle. Optinen rakenne sisältää yhteensä 14 linssielementtiä 11 ryhmässä, joista yks on ns. kelluva linssielementti. Lähin tarkennusetäisyys on 30 cm.

Zeiss Milvus 1,4/35 maksaa 2100 euroa, ja sitä edustaa Focus Nordic.