Pääkirjoitus: Värikäs suvi

Kirjoittanut 19.6.2018

Keltainen voikukka, vihreä ruoho. Punaiset mansikat ja siniset mustikat. Kesä on värien juhlaa. Joten nyt onkin hyvä aika pysähtyä hetkeksi ja miettiä, mitä haluat sanoa omilla kuvillasi, niiden väreillä.

Monasti sitä ei uhraa ajatustakaan valokuvan väreille – kuvaan tulee niitä värejä, mitä kuvanottohetkellä sattuu tarjolla olemaan. Mutta väreillä on kuitenkin yllättävän suuri merkitys kuvan tunnelmaan. Sekä siihen, mihin katsoja kiinnittää huomionsa kuva-alalla.

Vihreä rauhoittaa, punainen tuo menoa ja meininkiä. Väreillä on myös erilaisia merkityksiä eri kulttuureissa. Näihin värien salaisuuksiin voit tutustua tässä lehdessä.

Kesä on myös luontokuvauksen kulta-aikaa.

Esittelemme tässä lehdessä karhukuvaukseen erikoistuneen Lauri Mantereen, jonka kuvissa karhut tosiaan heräävät eloon. Hän käyttää kuvauksissa uutta tekniikkaa, jonka ansiosta pääsee lähikosketuksiin näiden isojen eläinten kanssa.

Jos olet itse kiinnostunut ottamaan kuvia karhuista ja muista suurpedoista, niin lue artikkeli piilokojuista. Siinä vastaamme kymmeneen kysymykseen, jotka sinullekin on saattanut tulla mieleen kojukuvauksesta.

Jos sitä vastoin pidät enemmän puutarhakuvauksesta, selaa esiin kimalaisjuttu. Seppo Parkkinen kertoo, miten onnistut pysäyttämään kuvaan nämä pehmeät pörisijät. Lisää Sepon ja hänen kollegojensa kuvia näet tuoreessa Suomen kimalaiset -kirjassa.

Kesällä matkustamme ristiin rastiin ympäri Suomea. Reissussa sinulla on oiva mahdollisuus käydä tutustumassa toisten paikkakuntien valokuvanäyttelyihin. Jos kaipaat näyttelyvinkkejä, niin niitä löydät näyttelykalenteristamme.

Rentoa, valokuvauksellista kesää!