EISA Maestron voitto Espooseen

Kirjoittanut 19.6.2019

Kamera-lehden numerossa 1/2019 julkistettiin EISA Maestro -valokuvakilpailu 2019.

Kilpailuun kutsuttiin lähettämään 5–8 kuvan kokonaisuus teemalla voima, energia tai valta digitaalisessa muodossa.

Kuvien tuli olla perillä 1.5. mennessä ja määräaikaan mennessä saatiin kuvia neljältätoista (14) kilpailijalta. Kamera-lehden raati valitsi näistä kolme parasta kokonaisuutta. Raadissa olivat Kamera-lehden päätoimittaja Harri Hietala ja lehden vakioavustaja Timo Ripatti.

Useimmat kilpailutyöt liittyivät tavalla tai toisella teemaan energia: voimalaitoksia, voimalinjoja. Myös luontoa sekä eläimiä oli kuvattu eri tyylein. Arvostelussa kiinnitettiin huomiota siihen, muodostivatko kuvat kokonaisuuden. Eräät kuvasarjat putosivat pois siksi, että kokonaisuuden rikkoi kuva tai useampi, joka ei liittynyt teemaan.

Valituiksi tulivat:

  • Forms of Energy, Markku Pajunen
  • Voiman käyttö, Ahti Kannisto
  • Vahvat, Kenneth Strömberg

Kunkin 16 EISA-maan paras kuvakokonaisuus osallistuu kansainväliseen loppukilpailuun EISA:n yleiskokouksessa kesäkuussa 2019. Tulokset julkistetaan EISA-gaalassa 6.9.2019.

Loppukilpailun kuvat julkistetaan syys-lokakuussa 16 EISA-valokuvalehdessä tai -verkkosivustolla. Kolme voittajaa kutsutaan Berliiniin EISA Awards -gaalaan 6.9.

Markku Pajusen taidokkaat kuvat nostattavat hymyn huulille. Kuvissa tyttö ja poika tutkivat energiaa mitä villeimmin keinoin teknisesti ja taiteellisesti loistokkaissa kuvissa. Runsas kuvankäsittely on sekin tehty niin taidokkaasti, että kuvissa on vankka hassujen tilanteiden vaikutelma ikään kuin kuvaaja olisi dokumentoinut jotain todella näkemäänsä. Pisteet myös malleille!