Automaattinen ptz-kamera Canonilta

Kirjoittanut 1.12.2021

Canon on julkistanut pienen, älykkään ja käyttäjäystävällisen Canon PowerShot PX -kameran, joka tallentaa automaattisesti korkealaatuisia 11,7 megapikselin kuvia ja jopa 60p Full HD – videota. Kuvaajan ei tarvitse enää seurata tapahtumia kameran takaa, vaan kaikki voivat nauttia yhteisistä hetkistä täysin siemauksin.

Canon PowerShot PX seuraa tilanteita ja tallentaa henkilöiden ilmeet ja reaktiot. Kameraa voi ohjata myös äänikomennoilla kuvaamaan joko valokuvia tai videoita.

Kannettava ja kompakti Canon PowerShot PX -kamera on helppo ottaa mukaan. Siinä on usb-c-latausliitäntä ja sisäänrakennettu wi-fi, joka mahdollistaa yhteydet eri älylaitteisiin. Kamera käyttää automaattista kohteenhakua ja älykästä kasvojentunnistusta tarkentaakseen valittuihin henkilöihin. Kameran 19–57 mm:n polttoväli sekä panorointi- ja kallistustoiminnolla varustettu zoom-objektiivi tarjoavat laajan kuvakentän (340° vaakasuuntainen panorointi ja 110° pystysuuntainen kallistus).

Valokuvat ja videot tallennetaan muistikortille, mistä ne voi helposti siirtää tietokoneelle tai älylaitteelle. Kameraa voi ohjata manuaalisesti sovelluksen kautta sekä sommitella ja ottaa kuvia etäohjauksella. Web-sovelluksen (pc) avulla Canon PowerShot PX -kameraa voidaan käyttää myös web-kamerana.

Canon PowerShot PX -kameran tärkeimmät ominaisuudet:

  • Automaattinen valokuvien ja videoiden tallennus
  • Zoom-objektiivi panorointi- ja kallistustoiminnolla (340° panorointi ja 110° kallistus) ja 19–57 mm:n (kinovastaava) polttoväli
  • Älykäs teknologia mahdollistaa haluttujen kasvojen tunnistamisen.
  • Kameran etäohjaus ja kuvien hallinta Mini PTZ -kameroille tarkoitetulla Connect-sovelluksella
  • Wi-fi ja bluetooth helpottavat yhdistämistä älypuhelimiin ja tabletteihin

Canon PowerShot PX -kamera tulee myyntiin joulukuussa ja maksaa noin 500 euroa.