Canonilta etäohjattava videokamera

Kirjoittanut 24.9.2023

Canon on julkistanut sisätiloihin suunnitellun CR-N100 -4K-PTZ-kameran, joka soveltuu myös osaksi useamman kameran kokonaisuuksia.

CR-N100:ssa on 1/2,3-tyyppinen 4K cmos -kenno, Digic DV6 -prosessori ja tehokas 20× optinen, polttoväliltään 29,3 mm–601 mm (35 mm:n kinovastaavuus) zoom-objektiivi. Nämä ominaisuudet mahdollistavat myös ylinäytteistetyn hd-videokuvan tallentamisen.

CR-N100-kamerassa on neljä erilaista valmista valotustilaa: muotokuvaus, urheilukuvaus, hämäräkuvaus ja spotlight-kuvaus (Portrait, Sports, Low-light ja Spotlight). Hybridiautomaatti­tarkennusjärjestelmä hyödyntää sekä ulkoiseen vaiheentunnistukseen perustuvaa että Contrast AF -automaattitarkennusta. Niiden avulla kuvaajan on helppo tarkentaa haluamaansa kohteeseen myös hämärässä.

CR-N100 on yhteensopiva Canonin Auto Tracking -sovelluksen kanssa. Sen avulla kameran voi asettaa tarkentamaan ja seuraamaan automaattisesti esimerkiksi esiintyjiä. Kamera tukee myös monikameratuotantoon suunniteltua sovellusta, jonka avulla usean kameran asetuksia voidaan hallita samanaikaisesti ja jonka ansiosta kameroiden hallinta ja ylläpito on entistäkin helpompaa.

Canon CR-N100 tulee myyntiin lokakuussa 2023 ja maksaa noin 2 480 euroa.