Canonilta nopea ammattikamera

Kirjoittanut 27.1.2020

Canon EOS-1D X Mark III -kamera kuvaa jopa 20 kuvaa sekunnissa LiveView -tilassa joko sähköisellä sulkimella äänettömästi tai mekaanisella sulkimella liikkeen pysäyttäen tai 16 kuvaa sekunnissa optista etsintä käytettäessä.

Kamera tunnistaa erilaiset tilanteet ja pystyy seuraamaan jopa lasien tai kypärän peittämiä kasvoja syväoppimiseen perustuvien automaattitarkennusalgoritmien ansiosta. Kameran takanäytöllä, still- ja videokuvauksessa, voidaan käyttää kasvojen ja pääntunnistuksen lisäksi silmään tarkennusta.

Kamerassa on uusi Digic X -prosessori, uuden sukupolven 20,1 megapikselin kenno ja parannettu ISO-herkkyys 102 400, joka on laajennettavissa arvoon ISO 812 600.

Täyden kennokoon 4K 60p- tai 5,5K 12-bittinen raw-video avaavat uudet luovat mahdollisuudet. Ensimmäistä kertaa, Canonin Cinema EOS-sarjan ulkopuolella, on mahdollista kuvata 4K-videota täydellä kennolla ja 12-bittistä raw:ta sisäisellä tallennuksella. Lisäksi kamerassa on mahdollisuus käyttää Canonin LOG Gammaa (10-bittinen HEVCH/H.265) ja nopeaan työnkulkuun voidaan valita mp4-tiedostomuoto. Canonin EOS -ammattilaisvideokameroista tuttu 5-akselinen digitaalinen kuvanvakain helpottaa videokuvausta käsivaralta.

Kameran toimitukset alkavat helmikuussa 2020.

Kamerarunko maksaa 8 100 euroa, pakettiin sisältyy 64 Gt:n CFexpress-muistikortti sekä kortinlukija.