Canonilta peilitön harrastelijakamera

Kirjoittanut 27.6.2023

Canon on julkistanut EOS R100 -kameran, jolla esimerkiksi perheen ja ystävien kanssa vietetyn laatuajan saa ikuistettua helposti ja laadukkaasti.

EOS R100 -kamerassa on 24,1 megapikselin aps-c-kenno ja EOS R -järjestelmästä tuttu älykäs automaattitarkennus. Dual Pixel CMOS -järjestelmä tunnistaa kuvattavan kohteen nopeasti ja tarkasti ja seuraa jopa henkilöiden silmiä riippumatta siitä, käytetäänkö etsintä vai nestekidenäyttöä. Kun käytössä on kertatarkennus, EOS R100 -kameran kuvausnopeus on 6,5 kuvaa sekunnissa. Jatkuvalla automaattitarkennuksella kuvausnopeus on 3,5 kuvaa sekunnissa.

EOS R100 -kameralla voi kuvata Full HD-videota 60 kuvan sekuntinopeudella sekä 720p-videota 120 kuvan sekuntinopeudella. Dual Pixel CMOS -automaattitarkennus tukee kasvojentunnistusta ja katseenseurantaa myös Full HD-tarkkuudella kuvattaessa.

Perinteisiä peilijärjestelmäkameroita pienempi ja kevyempi EOS R100 painaa vain 356 grammaa (runko), joten se kulkee näppärästi mukana minne tahansa. Laitteesta saa helposti miellyttävän otteen ja sen elektroninen etsin, intuitiiviset säätimet ja opastettu käyttöliittymä helpottavat kameran käyttöä. Lisäapua tarjoaa myös Creative Assist -tila, jonka avulla taustan sumennuksen, kirkkauden, kontrastin ja väritasapainon säätäminen käy helposti.

Wi-Fi-tuen sekä aina käytössä olevan Bluetooth-yhteyden ansiosta kuvia ja videoita voidaan sujuvasti siirtää kamerasta älypuhelimelle Canon Camera Connect -sovelluksen avulla. Sovelluksella kameraa voidaan käyttää myös etänä ja lisäksi Bluetooth-yhteydellä kameraa on helppo ohjata kauko-ohjaimella (BR-E1) tai älypuhelimella.

Canon EOS R100 + RF-S 18–45MM IS STM -objektiivi maksaa noin 750 euroa ja Canon EOS R100 + RF-S 18–45MM IS STM + RF-S 55-210MM F5-7.1 IS STM -objektiivit noin 990 euroa.