NiSi:ltä elokuvaobjektiiveja

Kirjoittanut 28.6.2023

NiSi laajentaa tuotevalikoimaansa kokonaan uudella ammattikäyttöön tarkoitettujen elokuvaobjektiivien sarjalla.

Uusi NiSi Athena Cinema -objektiivisarja on saatavana PL-, Sony E- ja Canon RF -bajoneteilla ja se kattaa yleisimmät polttovälialueet. Sarja pitää sisällään viisi polttoväliä: 14, 25, 35, 50 ja 85 mm. 14-millistä lukuun ottamatta kaikissa objektiiveissa on suuri valovoima T1,9. 14 mm:n valovoima on T2,4.

Objektiivit ovat kevyitä ja suunniteltu käytettäväksi pienempien elokuvakameroiden, kuten Sony FX3:n, Canon R5C:n tai Red Komodon kanssa, mutta objektiivien suuren 46 mm:n piirtoympyrän ansiosta ne sopivat myös suuremmille kameroille, joissa on suurempi kenno, kuten VistaVision.

Niissä on useita ainutlaatuisia ominaisuuksia, kuten sama paino koko sarjassa ja pidike pudotettaville suotimille (E- ja RF-bajonetti), jotka mahdollistavat joustavamman työnkulun ja luovan hallinnan.

Kaikki sarjan objektiivit painavat vain 800 g (PL-bajonetti). Alhainen ja tasainen paino ja pituus helpottavat objektiivien käyttöä gimbaalissa, koska niitä ei tarvitse tasapainottaa uudelleen.

Himmennin- ja tarkennusrenkaat ovat kaikissa samoissa paikoissa. Niissä on myös sama 300°:n tarkennuskierto ja sama himmenninrenkaan kierto, joten seurantatarkennusta ei tarvitse säätää objektiivia vaihdettaessa. Vakiomittainen 0,8 MOD tekee niistä yhteensopivia monenlaisen seurantatarkennuksen kanssa.

Toinen objektiivien ainutlaatuinen ominaisuus on oma pudotettava suodinjärjestelmä E- ja RF-kiinnitykselle ja takasuotimen kiinnitys PL-kiinnitykselle, mikä helpottaa suodinten vaihtamista tuotannon aikana. Kaikilla objektiiveilla 14 mm:n objektiivia lukuun ottamatta on myös sama 77 mm:n etusuodinkierre.

Kaikissa objektiiveissa on 10-lehtinen himmennin, joka tuottaa pehmeän ja miellyttävän bokeh’n, joka erottaa kohteen helposti taustasta.

Tuotetta on saatavana yksittäisinä objektiiveina, mutta myös täydellisinä sarjoina, joissa on kaikki viisi objektiivia.

Focus Nordicin maahantuomat NiSi Athena Cinema -objektiivit tulevat  myyntiin heinäkuussa 2023.

NiSi Cine-objektiivisarja Athena PL-mount maksaa noin 6 000 euroa. NiSi Cine-objektiivi Athena 14 mm T2.4 E-mount maksaa noin 1 400 euroa ja NiSi Cine-objektiivi Athena 85 mm T2.4 E-mount noin 1 300 euroa.