DJI:ltä ensimmäinen FPV-kuvauskopteri

Kirjoittanut 29.3.2021

Boston Distribution tuo myyntiin uudenlaisen DJI FPV -kuvauskopterin, joka kiihtyy nollasta sataan kahdessa sekunnissa ja kuvaa 4K-videokuvaa laajalla näkökentällä.

Kopterin mukana toimitetaan myös lentolasit, joiden avulla lennättäjä näkee maailman kopterin näkökulmasta (FPV, First-person view). Näin hän pystyy ohjaamaan kopteria huomattavasti turvallisemmin ja tarkemmin kuin normaalisti maasta käsin ilman laseja.

Vain 795 grammaa painavan ja aerodynaamisesti muotoillun DJI FPV -kuvauskopterin ensisijainen tarkoitus on näyttävien lentovideoiden tallentaminen nopeasti ja ketterästi liikkuen. Kuvaaminen tapahtuu RockSteady-kuvanvakaimella varustetulla 4K-videokameralla, joka tallentaa sulavaa videokuvaa jopa 60 kuvan sekuntinopeudella ja poikkeuksellisen laajalla 150 asteen näkökentällä. Kamera osaa korjata kalansilmävääristymiä ja videota voi tallentaa myös nelinkertaisella hidastuksella täysteräväpiirtotarkkuudella 120 kuvan sekuntinopeudella. Videota voi tallentaa nyt myös H.265-muodossa aiemman H.264:n lisäksi, jolloin videot vievät vähemmän tallennuskapasiteettia, mutta säilyttävät silti tarkat yksityiskohdat.

DJI FPV -kuvauskopteri sopii sekä amatööreille että ammattilennättäjille kolmen erillisen lentotilan ansiosta, jotka on suunniteltu kaikille taitotasoille.

Edistyneisiin uusiin turvaominaisuuksiin kuuluvat hätäjarru ja FPV-koptereissa harvinainen leijuntaominaisuus. Nämä tekevät lentämisestä turvallisempaa ja vähemmän pelottavaa uusille käyttäjille. DJI:n turvaratkaisut neuvovat lennättäjiä ilmatilan rajoituksista ja mahdollisista vaaratilanteista. Lisäksi ADS-B-vastaanotin varoittaa, jos miehitettyjä lentoaluksia on lähellä. Lentoturvallisuutta lisää myös se, että FPV-lentolaseja käytettäessä lennättäjällä on EU-säädösten mukaisesti oltava mukanaan toinen henkilö ilmatilan tarkkailijana.

DJI FPV -kuvauskopteri maksaa noin 1 400 euroa.