Fujifilmiltä salama ja radiolaukaisin

Kirjoittanut 24.9.2020

Fujifilm laajentaa lisätarvikevalikoimaansa uudella edistyneellä Fujifilm EF-60 -salamalla, joka tukee radiotaajuudella ohjausta uuden lisätarvikkeen EF-W1:n avulla. EF-60 on Fujifilmin ensimmäinen salama, joka on ohjattavissa ja laukaistavissa radiosignaalin avulla. Salamalla on kompaktista koostaan ja kevyestä 300 gramman painostaan huolimatta suuri ohjeluku, 60 (ISO 100).

Fujifilm EF-60 tarjoaa mahdollisuuden muun muassa monisalamakuvaukseen. Jopa neljää salamaa voidaan hallita langattomasti täydellä ttl-automatiikalla yhdessä uuden EF-W1-laukaisimen kanssa. EF-60:tä voidaan käyttää ja ohjata myös optisesti EF-X500:n kanssa, jolloin EF-X500:ää käytetään isäntänä.

Kamera voi käyttää salamaa myös todella nopeilla suljinajoilla, jopa 1/8000 sekuntia.

EF-60 on varustettu sisäänrakennetulla led-valolla, jota voidaan hyödyntää videovalona, sekä automaattitarkennuksen apuvalona erittäin pimeissä kohteissa, joissa tarkkuuden asettaminen olisi muuten vaikeaa.

EF-W1:tä ja EF-60:a ohjataan NAS-radioprotokollan kautta, mikä tarkoittaa, että EF-60:n lisäksi useita muita Nissinin salamajärjestelmään kuuluvia NAS-pohjaisia salamoita voidaan käyttää samassa yhteydessä.

Color-Kolmion maahantuoma Fujifilm EF-60 maksaa noin 450 euroa ja EF-W1 noin 220 euroa.