Helppokäyttöinen FPV-kuvauskopteri DJI:lta

Kirjoittanut 13.9.2022

DJI Avata on kuvauskopteri mukaansatempaavaan ja vauhdikkaaseen lentokokemukseen.

DJI Avata -kuvauskopteri tuo lennättäjälleen linnunomaisen lentämisen illuusion intuitiivisen DJI Motion Controller -ohjaimen ja DJI Goggles 2 -lentolasien avulla. Suorituskykyinen, ketterä ja helposti ohjattava kuvauskopteri tarjoaa valmistajansa mukaan lentokokemuksen, jota ei tähän asti ole edes osattu kuvitella. Se avaa uusia luovia mahdollisuuksia niin aloittelijoille kuin ammattilaisillekin.

DJI:n lento- ja vakautustekniikoiden ansiosta DJI Avata leijuu kuin perinteinen kuvauskopteri, kiihtyy kuin kilpakopteri, sujahtaa pienistäkin koloista ja pysähtyy sekunnin murto-osassa. Jos DJI Avata laskeutuu ylösalaisin, se osaa kääntää itsensä ympäri ja jatkaa lentoaan.

Kuvauskopterin 410 grammaa painava kokonaisuus sisältää 18 minuutin lentoajan mahdollistavan akun ja aerodynaamiset potkurisuojat, jotka suojaavat kopteria rikkoutumiselta ja lisäävät lentoturvallisuutta.

Kopterin kamerassa on 1/1,7 tuuman, 48 miljoonan pikselin cmos-kenno ja erittäin laajakulmainen objektiivi 155 asteen kuvakulmalla ja f/2,8-aukolla. Kamera mahdollistaa 4K-videotallennuksen 60 kuvan sekuntinopeudella tai 2,7K-tallennuksen jopa 120 kuvan sekuntinopeudella. D-Cinelike-väritila mahdollistaa laajan ja monipuolisesti säädettävän väripaletin. Kameran vakauttamisesta pitävät huolen DJI RockSteady- ja DJI HorizonSteady -kuvanvakaustekniikat, jotka pitävät videokuvan tasaisena ja suunnattuna kohti horisonttia.

DJI Avata -kuvauskopterissa on 20 gigatavun sisäinen tallennustila, joten sillä voi kuvata nopeasti ja pitkään myös ilman microsd-muistikorttia.

DJI Avata on suunniteltu yhdistettäväksi uusiin DJI Goggles 2 -lentolaseihin ja DJI Motion Controller -ohjaimeen. Kopterin ja lentolasien välinen tiedonsiirto tapahtuu luotettavalla DJI O3+ -tekniikalla, jolla päästään 1080p-videotarkkuuteen 100 kuvan sekuntinopeudella ja vain 30 millisekunnin viiveellä. DJI Motion Controller on puolestaan täysin uudenlainen yhden käden liikkeellä ohjattava liikeohjain. Kopteri voi liikeohjaimen avulla liikkua luonnollisten käden liikkeiden perusteella aivan uudella tavalla. Lennättäjät voivat ohjata kopteria myös aiemmilla DJI FPV Remote Controller 2 -ohjaimella ja DJI FPV Goggles V2 -lentolaseilla.

Boston Distributionin13 maahantuoma DJI Avata -kuvauskopteri maksaa noin 600 euroa. Kopterin lisäksi DJI Goggles 2 -lentolasit ja DJI Motion Controller -ohjaimen sisältävä DJI Avata Pro-View Combo -yhdistelmäpaketti maksaa noin 1 480 euroa.