Huawein ja Leican esikoinen

Kirjoittanut 7.4.2016

Huawei ilmoitti jokin aika sitten aloittaneensa yhteistyön Leican kanssa. Huawei P9 on ensimmäinen hedelmä, joka on syntynyt sen tuloksena.

Uudessa Huawei P9:ssä on kaksi kameraa, f/2,2, 27 mm:n kinovastaavana. Toinen niistä tallentaa kuvat rgb-värikuvina ja toinen mustavalkoisina. Kamerat toimivat yhtä aikaa mahdollistaakseen parhaan kuvanlaadun kehnoissakin kuvausolosuhteissa.

Valmistajan mukaan kaksoiskameraratkaisun ansiosta P9:n kyky taltioida kuvia hämärässä on huippuluokkaa. Takakameroiden resoluutiot ovat 12 megapikseliä. Videotallennus tapahtuu Full HD -laadulla. Etukameran resoluutio on 8 megapikseliä.

Kuvaustilaksi voi valita jonkun kolmesta Leica-kuvausmoodiksi kutsutusta: Standard, Vivid Colors ja Smooth Colors.

Nimettyjä tarkennusvaihtoehtoja on kolme: laser, syväterävyys ja kontrasti, joista kamera automaattisesti valitsee tilanteeseen sopivimman vaihtoehdon. P9:ssä voi vaikuttaa terävyysalueeseen myös säätämällä himmenninaukkoa.

Runko on alumiinia ja näyttö kestävää 2.5D-lasia.

Huawei P9:n näyttö on 5,2 tuuman 1080p-resoluutioinen ja kiinteän akun kapasiteetti on 3000 mAh. Prosessorin tehtäviä hoitaa Huawein oma 2.5 GHz, 64-bittinen, ARM-pohjainen Kirin 955 kolmen tai neljän Gt:n keskusmuistin tukemana. Alustana on Android OS 6.0 Marshmallow.

Puhelimessa on sisäänrakennettu kolmoisantenniratkaisu, joka mahdollistaa vahvan verkkoyhteyden heikossakin kentässä. Sisäistä tallennustilaa on 32 tai 64 gigatavua, ulkoinen muistipaikka on microSD 128 Gb:iin saakka. Kuvien tallennustavaksi luvataan myös raw. Laitteen saa suojattua ja avattua sormenjälkitunnistimen avulla.

Huawei P9:n hinnat alkavat 549 eurosta. Ennakkomyynti alkaa Suomessa 8.4.2016. Varsinainen myynti alkaa 29.4.2016.