Joskus unelmat toteutuvat

Kirjoittanut 4.11.2022

Canon BP-511 -tarvikeakku oli ensimmäinen tuote, jota lähetettiin asiakkaille oululaisen Digitarvike.fi:n tiloista – perustaja Janne Rajalan saunasta vuonna 2005.

Nykyään Fotonordicina tunnettu verkkokauppa on vuosien saatossa vakiinnuttanut paikkansa Suomen kuvauspiirien ytimessä.

Puolitoista vuotta sitten tehdyn nimenvaihdon taustalla oli brändin uudistaminen ajantasaiseksi ja entistä paremmin alaa ja tekemistä kuvaavaksi. Toiminnassa tai kotimaisuusasteessa mikään ei muuttunut.

– Fotonordic on nimenvaihdosta huolimatta edelleen sataprosenttisesti suomalainen verkkokauppa, toteaa toimitusjohtaja Janne Kuoppala.

Fotonordic avasi elokuun puolivälissä uuden liikkeen Helsingin ydinkeskustaan.

Kuoppala tiivistää uuden liikkeen avaamisen yhteen virkkeeseen:

– Halusimme tuoda huippulaadukkaan palvelumme ja laajan valikoimamme näyttävästi esille myös pääkaupunkiseudulle ja nyt oli oikea aika.

Uudet tilat löytyivät perinteikkäästä ja vastaremontoidusta kiinteistöstä osoitteesta Mikonkatu 7. Fotonordic pääsi suunnittelemaan liikkeen alusta saakka omiin tarpeisiinsa sopivaksi.

– Helsingin liikkeestä haluttiin luoda kuvaajien kohtauspaikka, jonne on helppo tulla tutkailemaan kuvausmaailman uudet ilmiöt.

Fotonordic Helsingin valikoimiin otettiin myyntiin tunnetuimpien merkkien niin sanotut lippulaivatuotteet sekä muita eturivin tarvikkeita. Helsingissä on tällä hetkellä myös oma käytettyjen valikoima, jonka löytää ainoastaan Helsingin myymälästä. Myyjä Raita Jalander toivottaakin kaikki tervetulleeksi:

– Kannattaa tulla katsomaan tarjontaa, sillä meillä on hyvin esillä kameroita sekä objektiiveja. Varsinkin käytettyjen laitteiden puolelta saattaa tehdä erityisen hyviä löytöjä. Lisäksi meillä on liikkeessä kattava laukkuvalikoima. Eli ei muuta kuin näkemään, kokeilemaan ja moikkaamaan.

Asiakas voi tilata ostoksensa noudettavaksi Helsingistä nopeasti ilman postikuluja. Jalander kertoo, että asiakkaat ovatkin löytäneet Helsingin myymälän noutopaikkana hyvin ja palaute on ollut positiivista.

Jalanderin mukaan Fotonordic Helsingissä satsataan siihen, että se on helposti lähestyttävä kivijalka, jossa järjestetään säännöllisesti kuvausalan tapahtumia. Kalenteriin on tehty jo useita merkintöjä, kuten valokuvauskävelyjä tai Master’s Evening -luentoja, joissa kuvauksesta on puhumassa mielenkiintoinen vieras. Mestareiden iltaa ovat tähän mennessä olleet viettämässä muotokuvaaja Nadi Hammouda ja dronepilotti Stephen Sutton. Seuraava Master’s Evening järjestetään 16.11. kello 18 ja silloin paikalle saapuu valokuvaaja Vesa Holmala.

Nyt Fotonordicilla on kaksi myymälää: Kempeleentiellä Oulussa ja Mikonkadulla Helsingissä. Fotonordicin varasto ja operatiivinen tukikohta sijaitsevat edelleen Oulussa, jossa lähetykset pyörivät kahden varastorobotin ja 15 työntekijän voimin.

Vaan olipa asiakkaan olinpaikka sitten Oulu, Helsinki tai Lemi, saavat he tulevaisuudessakin tilauksensa nopeasti lähelleen hyvän palvelun siivittämänä.