Lehden Mielikuvani-sarja ilmestyy kirjana

Kirjoittanut 22.2.2018

Suosittu Mielikuvani-sarja ilmestyy nyt kirjana.

Mitä valokuvaaja ajattelee työstään ja maailman menosta? Millaista on toimia valokuvataiteilijana, kuvajournalistina tai mainoskuvaajana nyky-Suomessa?

Kuvajournalisti Juha Laitalainen on kohdannut koko joukon suomalaisia valokuvaajia uudessa kirjassaan. Kirjan sisältö perustuu hänen Kamera-lehdessä jo neljättä vuotta jatkuvaan Mielikuva-sarjaansa. Juha on kuvannut valokuvaajat ja pyytänyt heitä valitsemaan omat lempikuvansa.

Laitalaisen Kuvaajien kuvia -teos julkistetaan Kuva & Kamera -messuilla perjantaina 2.3. klo 12.

– Esittelen kirjassani suomalaisia valokuvaajia ja heidän ajatuksiaan. Teos on läpileikkaus suomalaiseen nykyvalokuvaan. Valokuvaajista eri puolilla Suomea on moneksi: Yksi on kuvannut iltatyttöjä, toinen apinoita, kolmas ihmistä solutasolle asti, neljäs syötävän hyviä ruokakuvia. Ja yksi tekee työtä nuorten naisten silpomisten estämiseksi. Mukana ovat myös rakkaudentunnustukset puille sekä osin kadonneelle kaupunkimiljöölle. Alastomuuskaan ei ole tabu, Laitalainen toteaa.

Mikä Laitalaisen mielestä yhdistää erilaisia valokuvaajia?

– Yhdistävä piirre on rakkaus lajiin ja sen nostattama energia ja fiilis, joka näkyy sekä kuvaajien työssä että heidän tuotannossaan. Tärkein substanssi on aina koskettava valokuva!

Kirja on nyt tilattavissa verkkokaupastamme.