Kolme lisäoptiikkaa iPhonelle

Kirjoittanut 13.2.2017

Zeiss ExoLens on markkinoiden uusin optiikkalisäkeperhe. Ainakin toistaiseksi se on saatavana Suomessa vain iPhone-yhteensopivana.

Lisäkkeet kiinnitetään alumiiniseen ExoLens Bracket -kehikkoon. Se sopii napakasti iPhoneen ja sisältää ¼” -jalustakiinnityksen ja cold shoe -kiinnityksen, joka mahdollistaa monipuolisesti lisävarusteiden käytön, kuten ulkoisen salaman kiinnityksen.

Saatavana on kaksi versiota, iPhone 6/6S ja 6/6S Plus -puhelimille. Itse optisia lisäkkeitä on saatavana kolme: laajakulma-, tele- ja makrolisäkkeet.

Mutar 0.6x Apsh T* Wide-Angle -laajakulmaobjektiivi kuvaa valmistajan mukaan lähes ilman vääristymiä. Se tuottaa laadukkaan kuvan nurkkiin saakka.

Telelisäke kulkee nimellä Zeiss Mutar 2.0x Asph T* Telephoto ja se vastaa iPhonessa 56 mm:n kino-objektiivia. Optisessa rakenteessa on asfäärisiä elementtejä, ja linssipinnat on Zeiss T* -heijastussuojattu. Mukana tulee metallinen vastavalosuoja.

Makrokuvaus hoituu Zeiss Vario-Proxar 40–80 T* Macro-Zoom -lisäkkeellä. Se vastaa 40–80 mm:n kinopolttoväliä.

Sen kuvalaatu on Zeissin mukaan verrattavissa tavallisiin makro-objektiiveihin. Myös sen linssipinnat on käsitelty T*-heijastussuojalla. Mukana tulee puoliläpäisevä vastavalosuoja, joka ei varjosta kohdetta läheltäkään kuvattaessa.

Kaikkien lisäkkeiden mukana tulee etu- ja takatulpat sekä mikrokuitukankainen suojapussi.

Scandinavian Photo ilmoittaa laajakulmalisäkkeen ja kiinnityskehikon sisältämän kitin hinnaksi 254 euroa. Muita jälleenmyyjähintoja ei nettihaulla löytynyt.

Maahantuoja on Focus Nordic.