Luonto 365 ja Suomen huiput

Kirjoittanut 30.6.2022

Luonto 365 on ensimmäistä kertaa järjestettävä ­valtakunnallinen luontovalokuvanäyttely sekä luontovalo­kuvauksen ympärille koottu tapahtumaviikko.

Kesäkuun 17. päivänä avautuvaan näyttelyyn on kutsuttu tunnettu ja kovatasoinen kuvaajajoukko. Mukana on useita kansallisissa ja kansainvälisissä kilpailuissa menestyneitä valokuvaajia ympäri Suomen. Näyttelyssä ovat esillä muun muassa Taru ­Rantala Seinä­joelta, Ari-Matti Nikula Kuusamosta, Jussi ­Ahokas Kuopiosta, Mika Honkalinna Limingasta, Jan Björk Kokkolasta, Lasse Kurkela Kauniaisista, Onni Rantanen Nokialta sekä 12-vuotias lahjakas nuori kuvaaja Vetelistä, Nooa Mikkola.

Heinäkuussa 13-17.7.2022 on näyttelyyn liittyvä luonto­kuvaviikko, jossa on monipuolista ohjelmaa luontovalokuvauksen äärellä. Tapahtuman yhtenä osana on lasten ja nuorten luontokuvaleirit, joissa osallistujia ohjataan luontokuvauksen äärelle. Tapahtuman päätteeksi avautuu leirin kuvista koottu näyttely Luonto 365-näyttelyn yhteyteen. Näyttely on avoinna 30.7. asti.

– Luonto 365 -valokuvanäyttelyn järjestävän ryhmän yhteisöllisyydestä ja yhteisen tekemisen halusta kasvoi ajatus luoda jotain pysyvää, rakentaa luontokuvauksen ympärille tapahtuma, jollaista ei vielä ole olemassa. Koota yhteen alan ammattilaisia ja meritoituneita kuvaajia sekä alan harrastajia, luoda mahdollisuus luontovalokuvauksen alan yhteistoimintaan, koota koko alaa yhteen, kertoo ­valokuvataiteilija Jari Eklund.

www.luonto365.org