Luontokuvakoulu 12: jäkälä

Kirjoittanut 15.8.2017

Osallistu luontokuvakouluun! Luontokuvakoulun 12. aihe on jäkälä.

Luontokuvakoulun tämänkertainen tehtävä on kuvata jäkälää abstraktisti.

  • Kasvuympäristö: Jäkäliä kasvaa etenkin kallioilla ja puunrungoilla, mutta myös muualla.
  • Välineet: Makro tai loittorenkaat ovat eduksi niiden kuvauksessa, mutta eivät välttämättömiä.
  • Kuvan sisältö: Voit lähestyä kuvaustehtävää vaikkapa niin, että kuvassa jäkälä ei ole sisällön luoja, vaan sisältö tulee jostain muusta. Kuten värisommitelmasta, muodon toistuvuudesta,  tunnelmasta, jopa liikkeestä, jyrkästä tai tasaisesta valosta.
  • Sommittelu: Radikaalit sommitelmat ovat tervetulleita. Esimerkiksi jäkälä voi olla pieni hapsu reunalla, ja muu on terävää tai epäterävää taustaa. Yritä nähdä valmis kuva jo kuvatessa etsimestä.
  • Vaihtoehto: Jos et löydä jäkäliä lähettyviltä, voit kuvata mitä tahansa luontoaihetta, mutta abstraktisti.

Lähetä kuvasi ja nimesi 24.7. mennessä sähköpostilla osoitteeseen luontokuvakoulu@kamera-lehti.fi.

Luontokuvakoulua vetää luontokuvaaja Antti Koli. Hän valitsee lähetetyistä kuvista neljä kuvaa, joille kirjoittaa palautteen. Arvioidut kuvat julkaistaan palautteineen Kamera-lehden nettisivuilla sekä yksi niistä painetussa Kamera-lehdessä.

Kirjoita kuviesi mukana viestiin nimesi. Lähettämällä kuvan hyväksyt, että kuvasi saatetaan julkaista nettisivuilla ja/tai lehdessä luontokuvakoulun arvion yhteydessä.

Luontokuvakoulu jatkuu elokuussa uudella aiheella.

Lähetä iso kuva

  • Kuvan pitkän sivun tulee olla vähintään 2000 pikseliä, jotta se voidaan painaa. Jos mahdollista, niin älä käytä sähköpostiohjelman automaattista kuvan pienentämiä. Toisaalta pientä kuvaa ei tarvitse suurentaakaan.
  • Ota mielellään automaattiterävöitys pois kamerasta ja käytä muutenkin terävöitystä varoen. Värien voimakkuutta ei myöskään tarvitse korostaa enempää kuin tarpeen.