Modulaarinen Hasselblad

Kirjoittanut 29.2.2024

Hasselblad 907X & CFV 100C on modulaarinen keskikoon kamerajärjestelmä. Sen dynaaminen rakenne on yhteensopiva kaikkien XCD-, HC/HCD- ja Xpan-objektiivien kanssa.

Hasselblad CFV 100C -moduuli tuo uutta eloa Hasselblad V System -kameroiden 500- ja 200-sarjan malleihin. Näin valokuvaajat voivat hyödyntää kyseisiä filmikameroita yhdessä CFV 100C -sensorin kanssa. Lopputuloksena on digikameroiden kuvanlaatu perinteiseen kameratekniikkaan yhdistettynä. Tämä mahdollistaa perinteisen valokuvauksen tekniikat uuden sukupolven suorituskykyä hyödyntämällä.

Lisäksi CFV 100C mahdollistaa perinteisten teknisten filmikameroiden hyödyntämisen sadan megapikselin sensoria käyttäen. Tämän ansiosta valokuvaajat, museot ja muut tahot voivat saavuttaa korkean laadun erikoistarpeiden vaatimuksista tinkimättä. Moduulin 3,2 tuuman kosketusnäyttö ja sen 2,36 miljoonan pisteen tarkkuus tuovat joustavuutta ja värierottelua vaativiin tarpeisiin kustannustehokkaasti perinteisiin teknisiin kameroihin verrattuna.

Selkeän 40 – 90 asteen välillä kääntyvän näytön ansiosta kamerajärjestelmä mahdollistaa myös helpon lantiokorkeudelta kuvaamisen.

Kuvaaja voi taltioida kohteet jpg- tai raw-kuvaformaatissa. 16-bittisellä värisyvyydellä CFV 100C kykenee jopa 281 biljoonaan väriin. Järjestelmän ISO-herkkyys ylettyy hyvin alhaisiin, jopa arvon 64 lukemiin. Kameran 15-portainen dynaaminen alue mahdollistaa sekä kirkkaat että tummat sävyt.

Tarkennusta helpottamaan kamerassa on 294 tarkennusalueen PDAF-automaattitarkennus (Phase Detection Autofocus) koko sadan megapikselin sensorin laajuudella.

Tallennustilaa kamerassa on peräti yhden teratavun verran, mikä tekee kokonaisuudesta markkinoiden ensimmäisen modulaarisen kameran yhdysrakenteisella tallennustilalla. Tähän tilaan mahtuu peräti 4 600 valokuvaa raw-formaatissa.

Boston Groupin maahantuoma Hasselblad 907X & CFV 100C maksaa noin 7 800 euroa.