NiSi:ltä ammattilaatuisia harmaasuotimia

Kirjoittanut 28.2.2024

NiSi Cine Filter Nano FS ND on uusi sarja täyden spektrin ND-suodattimia, jotka on tarkoitettu ammattimaiseen elokuvatuotantoon. NiSi:n täyden spektrin harmaasuodatin (FS ND) varmistaa tasaisen valonläpäisyn ultravioletin, näkyvän valon ja lähi-infrapunan aallonpituuksilla.

NiSi FS ND -suodatin on valmistettu ympäristöä säästävästä optisesta H-K9L-kruunulasista, joka vastaa laadultaan Schott N-BK7 ja Hoya BSC7 optisia laseja. Siihen kuuluu tarkkuushehkutus, tarkkaan ajoitetut lämmitys- ja jäähdytysprotokollat sekä pidennetyt säilytysajat sisäisen jännityksen poistamiseksi ja lasin muodonmuutosten estämiseksi. H-K9L-lasi tarjoaa neutraalin valon läpäisykyvyn, tasalaatuisuuden fysikaalisissa ja kemiallisissa ominaisuuksissa sekä tarkan optisen tasalaatuisuuden.

Äskettäin kehitetty kaksipuolinen nanotitaani-pinnoite ja heijastuksenestopinnoite minimoivat häikäisyn ja heijastukset. Suodattimen reuna on myös päällystetty erityisellä mattapintaisella pinnoitteella (optinen linssi), joka estää haamukuvia ja erilaisia häikäisymuotoja.

Uudet suodattimet ovat saatavana koossa 4 x 5,65″ ja 6,6 x 6,6″ sekä aukkoaskelilla: 0,3, 0,6, 0,9, 1,2, 1,5, 1,8, 2,1 ja 2,4.

Focus Nordicin maahantuoma NiSi Cine-suodatin Nano FS ND 4×5.65″ maksaa noin 360 euroa ja NiSi Cine-suodatin Nano FS ND 6×6″ noin 480 euroa.