Nikonilta ”bokeh-tele” Z-sarjaan

Kirjoittanut 29.10.2023

Nikon Nikkor Z 135mm f/1.8 S Plena on kinokoon keskipitkä teleobjektiivi, joka tuottaa virheettömän bokeh-efektin.

Plena hyödyntää kaikkia suuren Nikon Z -bajonetin mahdollisuuksia tuottaakseen täysin pyöreän bokeh-efektin jopa kuvan kaukaisimmissa kulmissa. Tämän ja 135 mm:n polttovälin ansiosta kohde erottuu taustasta hyvin.

Plena on valmistajansa mukaan yleiseltä toistokyvyltään paras S-sarjan objektiivi, jonka kirkkaus reuna-alueilla on suurempi kuin millään muulla S-sarjan objektiivilla aukolla f/1,8. 11-lehtinen pyöreä himmennin ja monimutkainen optinen rakenne (16 elementtiä 14 ryhmässä) vähentävät aberraatioita tehokkaasti, eikä aukkoa tarvitse pienentää vinjetoinnin välttämiseksi. Pistemäiset valonlähteet, kuten tähdet tai kaupungin valot, ovat jopa täydellä aukolla kuvattaessa tarkkoja, pyöreitä ja selkeitä.

Objektiivi tarkentaa nopeasti millä tahansa tarkennusetäisyydellä ja jopa kaikkein suurimmalla aukolla, jolla tarkennustaso on ohuempi. Lyhin tarkennusetäisyys on vain 0,82 metriä. Vajaan kilon painavaa ja mukautettavilla säätimillä varustettua Plenaa on helppo hallita niin käsivaralta kuin jalustaltakin kuvattaessa.

Nikon Nikkor Z 135mm f/1.8 S Plena maksaa noin 3 100 euroa.