OM Systemiltä uusi lippulaivamalli

Kirjoittanut 27.2.2024

OM System OM-1 Mark II on valmistajansa ensimmäinen OM System -nimellä merkitty MFT-lippulaivakamera. Edeltäjämalliin verrattuna uutuudessa on parannettu sekä tarkennuksen suorituskykyä (tarkkuus ja pitävyys) että tekoälypohjaisella kohteentunnistuksella varustettua automaattitarkennusta. Kamera löytää ja pitää esimerkiksi linnut paremmin tarkennettuna lennossa ja jopa oksiston keskeltä. AI Subject Detection AF -tarkennukseen on nyt lisätty ihmisen tunnistus.

OM-1 Mark II:ssa on 20 Mpx:n pinottu, taustavalaistu Live MOS -kenno ja uusin TruePic X -suoritin.

Kamerassa on aiempaan verrattuna yli kaksi kertaa suurempi muisti, joka mahdollistaa nyt 213 raw-tiedoston puskurin 120 k/s kuvausnopeudella. Uusi suurempi muisti mahdollistaa myös uusien laskennallisten toimintojen luomisen, kuten markkinoiden ensimmäisen kameran sisäisen LiveGND-puoliharmaasuotimen. Lisäksi LiveND hamaasuotimen teho kasvaa ND128:een (aiemmin maks. ND64).

Korkearesoluutiokuvaus on nyt mahdollista myös 14-bittisenä raakakuvana. Toiminto mahdollistaa jopa noin 50 Mpx:n kuvat käsivaralta ja 80 Mpx:n kuvat jalustalta kuvattuna.

Videotoimintoihin on tuotu AI Subject Detection AF, pystyvideoformaatti ja UVC/UAC-webcam-standardi.

Pimenemättömän etsinkuvan ruutunopeus laajenee myös hitaammille sarjakuvausnopeuksille 12,5 ja 16,7 k/s. Toiminto on nyt käytettävissä 12,5–120 k/s kuvausnopeuksilla.

Uusitut kumipinnotteiset säätörullat helpottavat kuvausta sateella tai hanskat kädessä. Vaikeiden olosuhteiden varalta kamerassa on IP53-luokitettu sääsuojaus.

Kamera painaa vain noin 511 g (runko).

OM System OM-1 Mark II maksaa noin 2 400 euroa (runko) ja noin 3 000 euroa (runko + M. Zuiko Digital ED 12–40mm F2.8 PRO II -objektiivi).