Päivitetty kameravakain Zhiyunilta

Kirjoittanut 20.12.2019

Zhiyun on julkistanut päivitetyn version Weebill-vakaimestaan uudella langattomalla kuvansiirrolla ammattimaista videotuotantoa ja monitorointia varten ja entistä tehokkaammilla moottoreilla. Weebill S on suunniteltu toimimaan yhdessä useimpien peilittömien ja peilillisten järjestelmäkameroiden kanssa.

Weebill S on suunniteltu vastaamaan raskaampien kamerayhdistelmien kuten Sony A7III + FE 24–70 mm f/2,8 tai Canon 5D4 + EF 24–70 mm f/2,8 vaatimaan lisätehoon. Sen uudistetun moottorin kolminkertainen vääntömomentti ja 50 % parantunut vastekyky tuottavat uusia luovia mahdollisuuksia. Ergonominen kiinnitysjärjestelmä sallii vaihtamisen korkean ja matalan kuvausasennon välillä TransMount-pikakiinnitysjärjestelmällä. Uudistettu hallinta-algoritmi tunnistaa automaattisesti painon ja valitsee oikean moottoritehon parhaan kuvaustarkkuuden saavuttamiseksi.

Uusi TransMount Image Transmission Module -kuvansiirto tuottaa kirkkaan kuvan full hd 1080p/30 fps -nopeudella, maksimissaan 100 m etäisyydelle. Sen ominaisuuksista löytyvät lut, pseudovärjäys, focus peaking ja zebra-kuvio, jotka auttavat ammattilaistason kuvanmonitoroinnissa ja suorassa verkkolähetyksessä. Kuvansiirtomoduuliin voidaan kytkeä kolme erillistä langatonta laitetta, älypuhelimia, tabletteja tai ammattilaistason kuvamonitoreja.

Kahden vakiomallisen 18650-akun avulla Weebill S pystyy jopa 14 tunnin jatkuvatoimiseen kuvaamiseen ilman uudelleenlatausta. Lisäksi se toimii lisäakkuna kameralle kuvauksen ajan, jos kamera tukee usb-latausta.

Weebill S sisältää uudistetun itsemuokkautuvan kontrollialgoritmin, joka tunnistaa kamerayhdistelmän painon ja valitsee oikeat moottoriasetukset parhaan kuvaustarkkuuden saavuttamiseksi. Lisäksi Weebill S:n laajennustanko toimii vastapainona gimbaalin tasapainottamiseksi kevyille laitteille, esimerkiksi action-kameroille. Seurantanopeutta voidaan säätää kaikkien akselien suhteen erilaisten kuvaustilanteiden mukaan.

Weebill S tukee yhdistelmäpikalukituslevyjä (sekä Arca Swiss että Manfrotto), jotka tarjoavat helpomman käyttöönoton sekä kuvauslaitteiden vaihdon ilman tasapainotuksen säätöä. Lisäksi lukitusjärjestelmä sallii jokaisen akselin lukitsemisen erikseen paikalleen tasapainotuksen säätämiseksi ja laitteen varastoinnin ajaksi.

Uusin järjestelmäpäivitys on ViaTouch 2.0 ZY Play -sovelluksen sisällä, joka sallii saumattoman yhteyden kameran ja älypuhelimen välillä. ZY Play sallii videokuvan monitoroinnin, asetusten säädön ja äänityksen käynnistämisen ViaTouchin kautta.

Kuvanvälitysjärjestelmään on yhdistettynä uusi SmartFollow 2.0 -toiminto, joka sallii kohteen tai jopa kuvaajan valinnan ViaTouch 2.0:n kautta ja kamera seuraa valitun kohteen liikettä äärimmäisen pienellä viiveellä.

Weebill-S tukee sekä elektronista tarkennusta että mekaanista tarkennuksen tai zoomin hallintaa uudella, kätevällä kontrollipyörällä gimbaalin kahvassa, mikä helpottaa nopeaa zoomausta ja tarkennusta kuvatessa. Servotarkennus/zoom-moottoria (lisävaruste, myydään erikseen) käytettäessä käyttäjä pystyy hallitsemaan tarkennusta ja zoomia suoraan.

Focus Nordicin maahantuoma Zhiyun Weebill S maksaa noin 430 euroa.