Roversin näyttely Pariisissa

Kirjoittanut 14.6.2024

Paolo Roversin valokuvanäyttelyä kiertäessä ymmärtää, mikä on hänen menestyksensä salaisuus. Jokainen hänen muotikuvansa on muotokuva sisänsä.

Roversi on tavoittanut kuvissaan intensiteetin, voimakkuuden mutta samalla myös herkkyyden häivyttäen ja kadottaen kuvattavan. Valokuvat ovat unenomaisia ja salaperäisiä. Niissä yhdistyy kaupallisen valokuvauksen ja myös kuvataiteen ilmaisutapoja. Ne ovat joskus lähempänä 1800-maalauksia kuin nykymuotia.

Roversin studio, isokokoiset kamerat ja Polaroid-kuvat ovat myös määrittäneet sekä hänen työskentelytapaansa että estetiikkaansa. Työn edistyminen hyväksyen sattumat ja virheet olivat mahdollisuuksia kehittää tyyliä, Roversi sanoo. Uteliaisuutensa, näkemyksensä ja intohimonsa valokuvaukseen ansiosta Roversista on tullut inspiraation lähde niin valokuvaajille kuin muodin maailmalle.

Roversi on tehnyt yhteistyötä johtavien muotitalojen ja -lehtien kanssa Comme des Garçonsista, Diorista ja Guerlainista Armaniin, Chaneliin ja Lancômeen. Italiassa syntynyt, 50-vuotisen uran Ranskassa tehnyt Roversi jatkaa kuvaamista digikameralla omalla uskollisella tyylillään. Nyt esillä oleva 140 kuvan näyttely on hänen ensimmäinen Pariisissa.

                             

Paolo Roversi

16.03–14.07.2024

Palais Galliera, Paris

www.palaisgalliera.paris.fr