Potrettitele Zeissilta Sonyn kinokennoisille

Kirjoittanut 4.5.2017

Zeiss on julkistanut Sonyn peilittömille täyden kennon kameroille tarkoitettuun Batis-sarjaan uuden keskipitkän teleobjektiivin.

Batis 2,8/135 -teleobjektiivin myötä myös muoto- ja hääkuvaajien on mahdollista kuvata Zeissin optiikalla. Keskipitkä 135 mm:n polttoväli ja suuri f/2,8-aukko, yhdeksänlehtisellä himmentimellä, saavat kohteen erottumaan pehmennettyä taustaa vasten, mikä on suosittu tyylikeino muoto- ja hääkuvauksessa.

Kuten Batis-sarjan kolmessa aikaisemmassa objektiivissa, myös uudessa tulokkaassa on nopea ja tarkka automaattitarkennus sekä sarjan tavaramerkiksi muodostunut oled-näyttö. Se näyttää tarkennusetäisyyden tarkennustasolta ja syväterävyysalueen valitulla aukolla selkeästi jopa auringonvalossa.

Vakautta ja vapautta

Zeiss Batis 2,8/135 -objektiivin rakenne on sääsuojattu ja suunniteltu kestämään kovemmatkin sääolosuhteet. Bajonetin elektroninen yhteys mahdollistaa nopean tiedonsiirron kameran ja objektiivin välillä. Objektiivin kuvanvakaajan avulla kuvaaminen käsivaralta on helppoa hämärässäkin. Batis-sarjan tuotteet tukevat kaikkia nykyisten Sony E -sarjan kameroiden ominaisuuksia ja toimintoja.

Optinen rakenne koostuu 14 linssistä 11 ryhmässä. Zeiss on panostanut rakenteen uudistamiseen ja yksinkertaistamiseen pitääkseen kromaattisen aberraation mahdollisimman pienenä. Objektiivilla otetuissa kuvissa on vähän vääristymiä, ja niissä on korkea kontrasti ja tarkkuus koko kuva-alalla, niin Sonyn täyden kennon kuin aps-c-kennonkin kameroissa.

Zeiss Batis 2,8/135 on saatavilla toukokuussa 2017 noin hintaan 2100 euroa. Sen maahantuoja on Focus Nordic.