Suomalaiset ahmakuvat uhattujen asialla

Kirjoittanut 8.5.2017

Sony ja luonnonsuojelujärjestö kampanjoivat yhdessä Euroopan uhanalaisten lajien puolesta. Mukana projektissa on Lassi Rautiaisen ahmakuvia Suomesta.

Sonyn ja European Outdoor Conservation Association (EOCA) -luonnonsuojelujärjestön luontokuvasarja näyttää läheltä Euroopan uhanalaisia lajeja. Mukana on harvinainen ahma Suomesta.

Muista maista esitellään muun muassa visentti ja lunni. Visenttejä on arviolta vain 3200 yksilöä, ja laji onkin uhanalaisten eläinten punaisella listalla. Euroopan suurin kasvissyöjä on kuitenkin onnistuttu elvyttämään sukupuuton partaalta kahdessa vuosikymmenessä.

Euroopassa on myös uhanalaisia lintulajeja, kuten lunnit, jotka luokiteltiin uhanalaisiksi vuonna 2015. Lunnikanta vähenee edelleen huolestuttavaa vauhtia.

Nimekkääseen kuvaajajoukkoon kuuluu suomalaisen luontokuvaaja Lassi Rautiaisen lisäksi espanjalainen Javier Alonso Huerta, sveitsiläinen Markus P. Stähli, hollantilainen Gustav Kiburg ja englantilainen Sam Hobson. Kuvaajat käyttivät uhanalaisten eläinten kuvaamiseen Sony RX10 III -kameraa ja 24–600 mm:n telezoomobjektiivia.

– Sony RX10 III:n parhaita ominaisuuksia on sen keveys. Yleensä, kun olen liikkeellä 600 mm:n objektiivin kanssa, se on liian painava liikuteltavaksi muutamaa sataa metriä enempää. Tämä kamera toi huomattavasti enemmän joustavuutta, Lassi Rautiainen kommentoi kameraa.