Seminaari kuvaajille marraskuussa

Kirjoittanut 27.9.2016

Marraskuun alkupuolella Helsingissä järjestetään Digistudy-seminaari kuvaajille. Tilaisuus ajoittuu viikonloppuun 5.–6.11.

– Seminaari on tarkoitettu kaikille valokuvaajille, jotka haluavat saada ajankohtaisen kokonaiskuvan ammattivalokuvauksen uusimmista suuntauksista ja työtavoista, kertoo tapahtuman järjestäjä, valokuvaaja ja valokuvauksen opettaja Cristian Hallivuori.

– Olen nähnyt, miten huomattavasti ala on muuttunut, ja alkanut myös ymmärtää, mitä taitoja tarvitsemme pysyäksemme tässä muutoksessa mukana, hän toteaa.

Viikonlopun aikana osallistuja saa käsitykset, missä nyt mennään valokuvauksessa.

– Digistudyssa valokuvaajat voivat päivittää tehokkaasti osaamistaan yhden viikonlopun aikana sen sijaan, että he joutuisivat hakemaan tietoa useista eri tapahtumista ja lähteistä. Tarkoitus on kattaa laajalti monia ammatillisen valokuvauksen eri osa-alueita. Eli ei ainoastaan tekniikkaa, vaan myös aihe-alueita, jotka liittyvät esimerkiksi valokuvaajan yrittäjyyteen ja oman tyylin luomiseen, Hallivuori kertoo.

Lauantai koostuu luennoista, ja sunnuntaina on mahdollisuus osallistua luentojen aiheita syventäviin työpajoihin.
 Pääluennoissa paneudutaan verkostoitumiseen ja myyntiin, visuaaliseen identiteettiin, valokuvaajan työnkulkuun ja nykyajan kuvankäsittelyyn. Mm. valokuvaaja Antti Karppinen kertoo työprosessistaan ideasta valmiiksi valokuvaksi. Ja Janne Mikkilä puhuu oman visuaalisen identiteetin kehittämisestä.

Sunnuntain työpajoissa aiheina ovat mm. kuvankäsittelyn työnkulku, suurkuvatulostus ja valokuvaajan työnkulku.

Seminaari pidetään Helsingissä Stadin Ammattioppilaitoksen tiloissa, Muotoilijankatu 3.