Sillä (kalan)silmällä Nikonin tapaan

Kirjoittanut 31.5.2017

Nikon on tänään 31.5.2017 julkistanut kolme uutta, mielenkiintoista laajakulmapään objektiivia. Valikoimaan kuuluvat kaikkien aikojen ensimmäinen Nikkor FX -kalansilmäzoomobjektiivi, valovoimainen FX-koon kiinteäpolttovälinen 28 mm:n objektiivi ja erittäin laajakulmainen DX-zoomobjektiivi.

AF-S Fisheye Nikkor 8–15 mm f/3,5–4,5E ED tarjoaa kaksi kalansilmätehostetta samassa objektiivissa. Siirtyminen 8 mm:n polttovälin pyöreästä kuvasta 15 mm:n polttovälin koko kuva-alan täyttävään kalansilmäkuvaan käy vaivattomasti. Pienin tarkennusetäisyys on 0,16 m.

Objektiivi on pölysuojattu ja tippuvedenpitävä. Siinä on yhdistetty vastavalosuoja ja objektiivin suojus. Objektiivi tullee myyntiin kesäkuun puolivälissä ja maksanee noin 1605 euroa.

AF-S Nikkor 28 mm f/1,4E ED:n lyhin tarkennusetäisyys on vain 0,28 m. Objektiivi on pölysuojattu ja tippuvedenpitävä, joten kuvaus sujuu luotettavasti myös haastavassa säässä. Objektiivi tullee myyntiin kesäkuun lopussa ja maksanee noin 2575 euroa.

AF-P DX Nikkor 10–20 mm f/4,5–5,6G VR mahdollistaa niin avarat maisemakuvat kuin voimakkaan perspektiivivaikutelman antavat lähikuvatkin 0,22 m:n lyhimmän tarkennusetäisyyden ansiosta. Tärinänvaimennusjärjestelmä auttaa ehkäisemään kuvien liike-epäterävyyttä ja varmistaa aiempaa terävämmät kuvat myös heikossa valaistuksessa.

AF-P-askelmoottori takaa tasaisen, nopean ja lähes äänettömän automaattitarkennuksen, joka on erityisen hyödyllinen videokuvauksessa. Objektiivi tullee myyntiin kesäkuun lopussa ja maksanee noin 405 euroa.