Uusi toimintakamera Insta360:ltä

Kirjoittanut 29.4.2022

Insta360 ONE RS on jo entuudestaan monipuolisen toimintakameran uuden sukupolven malli. Se mahdollistaa entistä korkeatasoisemmat videot ja tarkemmat valokuvat aiempaa helpommin ja nopeammin. Modulaarisen rakenteen ansiosta Insta360 ONE RS -kameran objektiiveja ja muita osia voidaan vaihtaa kädenkäänteessä. Kevytrakenteisen ja kompaktin toimintakameran rungon muodostavat akkualusta ja koko laitteen keskusyksikkönä toimiva uusittu ONE RS Core -näyttömoduuli. Uudistettu runko tarjoaa entistä paremman suorituskyvyn, jopa 50 prosenttia nopeamman langattoman Wi-Fi- tiedonsiirron, tehokkaan FlowState-kuvanvakautuksen, parannellun mikrofonijärjestelmän ja 21 prosenttia tehokkaamman akun.

Insta360 ONE RS -kameran runkoon voi kiinnittää erilaisia objektiivimoduuleja, joiden avulla on helppo kuvata tavallisia tai 360 asteen videoita ja valokuvia. Uudistetulla 4K-kameramoduulilla voi kuvata jopa ultrateräväpiirtoisia 6K-laajakuvavideoita ja 48 megapikselin valokuvia hdr-väriominaisuuksin. Uudessa kamerarungossa voi käyttää myös aiemman Insta360 ONE R -mallin objektiivimoduuleja, kuten yhden tuuman kuvasensorilla varustettua Leica-moduulia. Se kykenee kuvaamaan 5,3K-tarkkuuksisia hdr-videoita tai 19 megapikselin hdr-valokuvia. Kaksiobjektiivinen 360 asteen moduuli kuvaa puolestaan 5,7K-tarkkuuksisia 360 asteen videoita tai 12 megapikselin valokuvia.

Uudistettu kuvanvakautus tapahtuu nyt jo kamerassa. Näin videot voidaan tallentaa suoraan mp4-tiedostoiksi ja ne ovat jaettavissa ilman sovelluksen jälkikäsittelyä. Kuvanvakautus on yhteensopiva kaikkien käytössä olevien objektiivien kanssa. Näin Insta360 ONE RS kykenee jopa vakautettuun 4K-videoon 60 kuvan sekuntinopeudella.

Insta360 ONE RS tarjoaa monipuolisen valikoiman kuvaamista helpottavia ominaisuuksia. Näitä ovat esimerkiksi parannettu hämäräkuvaus, hdr-kuvaus ja parannettu värikylläisyys. Kamera on myös vedenpitävä viiden metrin syvyyteen asti ja siihen voi hankkia erikseen sukelluskotelon, joka mahdollistaa kuvaamisen jopa 60 metrin syvyydessä.

Kamerassa on myös uudistettu, laadukas kolmen mikrofonin järjestelmä äänentallennukseen sekä taustamelua vähentävä algoritmi. Mikrofonissa on myös yhdysrakenteinen tuulisuoja, joka ehkäisee tuulen aiheuttamaa kohinaa ulkona kuvatessa. Kameraan on lisäksi erikseen hankittavissa ulkoisia mikrofoneja tukeva 3,5 millimetrin mikrofonisovitin.

Boston Distributionin maahantuoma Insta360 ONE RS 4K Edition maksaa noin 350 euroa. Se sisältää näyttömoduulin, akkurungon ja 4K-moduulin. 4K- ja 360-moduulit yhdistävä Insta360 ONE RS Twin Edition maksaa noin 600 euroa.