Canonilta peilitön lippulaivamalli

Kirjoittanut 16.7.2020

Canon on esitellyt täyden kinokoon peilittömän EOS R5 -järjestelmäkameran, joka on suunnattu laajalle käyttäjäryhmälle, sekä ammattilaisille että aktiiviharrastajille. Kamerassa on paljon uutta tekniikkaa ja sen suunnittelussa on huomioitu ergonomia: valitsimet ovat juuri oikeissa kohdissa, ja monitoimiohjaimen ja takavalitsinten kaltaisilla ominaisuuksilla kuvaaja voi tehdä säädöt intuitiivisesti samalla, kun katse pysyy kohteessa.

Canon EOS R5 sopii valokuvaajille ja elokuvantekijöille tarkkaan valokuvaukseen ja 8K-tasoiseen videokuvaukseen. Kamera kuvaa 45 megapikselin valokuvia jopa 20 kuvan sekuntinopeudella. Edistyksellinen automaattitarkennus on ohjelmoitu käyttämään syväoppimiseen perustuvaa tekoälyä, jonka ansiosta kamera tunnistaa kohteen kasvot ja silmät, ja seuraa niitä myös sivusuunnasta. Tätä seurantatekniikkaa voi käyttää myös koiria, kissoja ja lintuja kuvattaessa, jotta ne pysyvät tarkkoina myös liikkeessä. Lisäksi kameran sisäinen 8 askeleen kuvanvakain toimii yhdessä objektiivin oman kuvanvakaimen kanssa ehkäisten kameran tärähtelyn vaikutuksia.

Kamera kuvaa 12-bittistä raw-videota sisäisesti 8K-tarkkuudella tai 4K-videota (4:2:2, 10-bittinen) jopa 120p-kuvataajuudella. Kaikissa näissä käytetään kameran kennon koko leveyttä, jotta tulos on aidosti elokuvamainen. Dual Pixel CMOS AF II -automaattitarkennus varmistaa terävät lopputulokset, ja sen avulla saadaan näyttävät tarkennussiirtymät kaikissa videotiloissa.

Canon EOS R5 tulee myyntiin elokuussa ja maksaa noin 4 850 euroa (runko).