Näyttelypoiminnat: loka-marraskuu

Kirjoittanut 24.10.2019

Loka-marraskuun näyttelyissä katsomme kuvaa uudesta, puhtaasta ja villistä kulmasta.

Lotta Sulin: Lottaland 13.9.2019–5.1.2020

Helsinki | Kaapelitehdas

Suomen valokuvataiteen museo

Valokuvataiteen museossa on esillä 16-vuotiaan Lotta Sulinin Lottaland-instamuotokuvat Kuvakulma-tilassa.

Syksyllä 2018 museo etsi Insta Suomi -hankkeeseensa kiinnostavia Instagram-kuvaajia yleisön ehdotusten pohjalta. Myös Sulinin kuvat löytyivät yleisövihjeen avulla. Valokuvataiteen museon kokoelmaintendentti Anni Wallenius kertoo, että Sulin valikoitui mukaan hankkeeseen, koska hän edusti nuorta, kuvaamiseen kunnianhimoisesti suhtautuvaa kuvaajaa, jolle Instagram oli ensisijainen alusta.

”Muotikuvilla voin luoda kokonaisuuksia, jotka muodostavat aivan uudenlaisia ulottuvuuksia. Kuvattavilleni haluan antaa voimauttavan tunteen uskaltaa ja uskon eläytyä siihen rooliin ja mielikuvitusmaailmaan mitä me ollaan luomassa. Näyttelyni nimi Lottaland viittaa omaan maailmaani”, Sulin sanoo.

Teo Puha

Tero Puha: Splitting the Mirror 5.10.–28.11.2019

Tampere | Kauppakatu

Valokuvakeskus Nykyaika

Valokuvakeskus Nykyajassa Tampereella on esillä Tero Puhan näyttely Splitting the Mirror, joka sisältää lyhytelokuvan Original sekä valokuvateoksia sarjasta From Desire to Stillness.

Nykytaiteen kentällä toimiva Puha tunnetaan kuvamanipulaatioita, graafisia elementtejä sekä performansseja sisältävistä monitaidekokonaisuuksistaan. Nyt esillä on tämän valokuvataiteen valtionpalkinnolla palkitun taiteilijan puhtaasti valokuvallista tuotantoa.

Keskikoon rullafilmille kuvatut muotokuvat esitetään ilman manipulaatiota, jolloin kuvaajan näkemys korostuu erityisellä tavalla. Näyttelyä varten Puha on käynyt kuvamateriaaliaan läpi vuodesta 1995 alkaen aina uusimpiin kuviin, jotka ovat vuodelta 2019. Kaikki kuvat ovat esillä ensimmäistä kertaa.

Wildlife Photographer of the Year exhibition 18.10.2019–31.5.2020

Lontoo | Cromwell Road

The Natural History Museum

Lontoon luonnontieteellisessä museossa on esillä Wildlife Photographer of the Year -parhaat luontokuvat maailmalta.

Tänä vuonna järjestetty kilpailu on järjestyksessä viideskymmenesviides. Kilpailun parhaat sata kuvaa, jotka esitellään näyttelyssä upottavat katsojan henkeäsalpaavasti luonnon monimuotoisuuteen.

Kuvista voi aistia villieläinluonnon haurauden. Näyttelyn kuvat ovat oiva tapa tutustua eläinten käyttäytymiseen ja harvinaisiin lajeihin.

Kansainvälisten asiantuntijoiden paneeli on valinnut palkitut kuvat lähes 50 000 valokuvaajan töistä.