Kamerajalusta ja selfietikku

Kirjoittanut 28.10.2021

PGYTECH MantisPod -kamerajalusta on enemmän kuin perinteinen kolmijalkainen kameratuki. MantisPodin moninivelinen rakenne mahdollistaa jalustan käytön useissa eri asennoissa ja monissa eri paikoissa. Peräti seitsemään eri asentoon säädettävä kolmijalka suoriutuu tukena toimien niin pöytätasojen päältä kuin kehittyneenä selfietikkunakin. Lisäksi tukijalan kiinnityskoukun ansiosta MantisPod voidaan kiinnittää esimerkiksi aidanreunoihin, verkkoaidan aukkoihin ja muille vastaaville reunuksille.

MantisPod-kamerajalusta on valmistettu kevyestä, mutta kestävästä magnesiumseoksesta.

Moninivelinen kokonaisuus mahdollistaa oikeanlaisen kuvakulman kolmijalan tai kiinnityskoukun varassa seisten ja selfiekäytössä kädessä pidettynä. Nivelten portaaton säätö mahdollistaa juuri sellaisen kuvakulman kuin kuvaaja kulloinkin tarvitsee. Lisäksi kamerajalusta voidaan taittaa kätevästi pieneen kokoon nivelrakenteensa ansiosta. Näin MantisPod mahtuu helposti vaikkapa taskuun tai olkalaukkuun.

Puhelin tai jopa 2,5 kilogrammaa painava järjestelmäkamera kiinnitetään MantisPod Pro -kamerajalustaan patentoidulla SnapLock-kiinnitysjärjestelmällä, jossa on myös pallonivel ja pikalukitus. MantisPod-perusmallissa on tavallinen jalustaruuvikiinnitys kameralle tai puhelimelle. Molemmissa malleissa on sivukiinnitys kameran lisälaitteille, kuten mikrofonille, kameravalaistukselle ja muille lisävarusteille.

Jalustalle on myös saatavana monipuolinen valikoima SnapLock-kiinnitteisiä lisävarusteita. Näitä ovat muun muassa kameroihin ja näiden lisävarusteisiin kiinnitettävät pikalukitukset. Pikalukitus mahdollistaa kameran nopean kiinnityksen ja turvallisen kantamisen. SnapLock-valikoimasta löytyy pikakiinnityksiä myös suosittujen merkkien, kuten GoPro ja DJI, toimintakameroihin ja varusteisiin. Myös erilaiset vyö- ja remmikiinnikkeet mahdollistavat kameran luotettavan kiinnityksen esimerkiksi housujen vyöhön tai selkärepun kantohihnaan ja nopean irrottamisen niistä.

Boston Distributionin maahantuoma PGYTECH MantisPod maksaa noin 120 euroa ja MantisPod Pro noin 170 euroa. PGYTECH Snaplock -lisävarusteet maksavat noin 20–70 euroa.