Henkilökuvaus miljöössä 27.10.2019

Osta

  • Pienen käsisalaman perusteet ja käytännön harjoittelua.

Hinta: 75,00 €

Loppuunmyyty

Kuva: Reino Havumäki.

Ajankohta: Sunnuntai 27.10.2019 klo 10.00–18.00.

Paikka: Kameraseura ry:n toimitiloissa Helsingissä Eerikinkatu 46:ssa.

Hinta: 75 euroa, Kameraseura ry:n ja SKsL:n jäsenet sekä Kamera-lehden kestotilaajat 63 euroa, alle 25-vuotiaat nuoret 37 euroa.

Kurssille otetaan korkeintaan 14 osallistujaa.

Haluatko liittyä Kameraseura ry:n jäseneksi ja hyödyntää jäsenalennuksen? Liity nyt: http://www.kameraseura.fi/liittymislomake/.

KURSSIN SISÄLTÖ

Kurssilla harjoitellaan käsisalamalaitteitten sekä heijastimien käyttö vallitsevan valon lisänä. Säätilan mukaan teemme harjoituksia sisällä ja/tai ulkona.

Kameran päälle kiinnitettävää pikkusalamaa pidetään usein välttämättömänä pahana, ”käytetään vain jos valo muuten ei riitä”.  Salamakuvat voivat kuitenkin olla niin hyvän näköisiä – sekä teknisesti että ilmaisullisesti – että haluat väläytellä jo ennen auringonlaskua!

Aluksi lyhyt katsaus perustermeistä, välineistä, lisävarusteista ja nappulatekniikasta.  Pääpaino on kuitenkin kuvaamisella – harjoitellaan sekä yhden salaman luovaa käyttöä että monisalamatekniikkaa.  Kokeillaan studiomaisen valaisun rakentamista sisätiloissa, tai sään salliessa luonnonvalon muokkausta ulkona.

Ota kurssille mukaan digitaalinen järjestelmäkamera sekä käsisalama ja heijastimia, jos sellaisia jo on hankittuna.  Opettaja tuo lisävälineitä kokeiltavaksi: salamalaitteita lisävarusteineen sekä heijastimia.

Esimerkkivälineinä käytetään Nikonin ja YongNuon kalustoa, mutta opetukset pätevät myös muihin merkkeihin.  Harjoittelemme menetelmiä, jotka eivät ole merkkikohtaisia ja sallivat esim. erimerkkisten laitteitten käytön yhdessä.

Opetuksen seuraaminen edellyttää valokuvauksen perusteitten hallitsemista (aika, aukko, herkkyys, automaattinen/manuaalinen valotus).

HUOM: tämän kurssin sisältö on pääpiirteissään sama kuin aiemmin ohjelmistossa olleella Käsisalamakurssilla.

Opettaja

U_Reino-HavumakiReino Havumäki

Valokuvaaja, Valokuvaamo Lauri

Suomen Kameraseurojen Liiton hallituksen jäsen, jolla on pitkä kokemus kouluttajana.

YLEISTÄ

Erillistä kutsukirjettä ei lähetetä, vaan löydät tästä tarvitsemasi tiedot kurssista. Kameraseura ry. ottaa yhteyttä siinä tapauksessa, että kurssi peruuntuu. Muussa tapauksessa kurssi toteutuu ja sinua odotetaan yllämainittuun kurssipaikkaan aloitusajankohtana.

Kurssin aikana pidetään kahvitaukoja sekä pidempi tauko, jolloin on mahdollisuus ruokailla lähiravintoloissa tai syödä omia eväitä.

Kameraseura ei vakuuta kursseille osallistujia, joten opiskelijoilla on haluttaessa oltava oma vakuutus.

Katso tilaus- ja peruutusehdot.

Tervetuloa!

Kameraseura ry.