Lightroom-alkeiskurssi 4.–5.4.2020

Osta

  • Lightroom Classic -ohjelman perusteet haltuun. Oma kannettava, jossa ohjelma asennettuna on edellytys kurssille osallistumiseen.

Hinta: 140,00 €

7 jäljellä

Kuva: Mikael Rantalainen

Ajankohta: Lauantai 4.4. ja sunnuntai 5.4.2020, molempina päivinä klo 10–16

Paikka: Kameraseuran toimitilat, os. Eerikinkatu 46, 00180 Helsinki.

Hinta: 140 euroa, Kameraseura ry:n ja SKsL:n jäsenet sekä Kamera-lehden kestotilaajat 119 euroa, alle 25-vuotiaat nuoret 70 euroa.

Kurssille otetaan korkeintaan 14 osallistujaa.

Oma kannettava, jossa ohjelma asennettuna on edellytys kurssille osallistumiseen.

KURSSIN SISÄLTÖ

Kurssilla käydään lävitse Lightroom Classic:in käyttö kuvien arkistointiin ja RAW-kuvien kehittämiseen (RAW-konversioon). Kurssi sopii kaikille jotka haluavat oppia Lightroomin käytön perusteet omien kuviensa hallintaan ja käsittelyyn. Ennakkotietoja Lightroomista ei tarvita.

Kurssilaisten toivotaan kuitenkin omaavan käyttökokemusta esim. Photoshop Elements tai vastaavista kuvankäsittelyohjelmista. Eli kuvan perussäädöt (mm. rajaus, valoisuuden ja kontrastin säätäminen, ja kuvan koon muuttaminen) ovat toivottavasti tuttuja asioita.

Kurssilla käsitellään Lightroomin Library (mm. kuvien arkistointi, hakusanoitus, parhaiden kuvien valinta, panoraama- ja HDR-toiminnot) ja Develop (RAW- kuvien käsittely ja säätö) -moduulit. Tulostamista, nettigallerioiden, kuvakirjojen tai kuvaesitysten tekemistä ei käsitellä tällä kurssilla.

Kurssi on työpajakurssi, eli kurssilaiset käyttävät merkittävän osan ajastaan Lightroomia omilla koneillaan. Kurssin vetäjä näyttää ensin oman työnkulkunsa ja esimerkkejä erilaisten kuvia käsittelystä ja sen jälkeen kurssilaiset harjoittelevat itse vastaavien säätöjen tekemistä omilla kuvillaan.

Kurssilaiset tarvitsevat:

Ota mukaasi myös vähintään 10 erilaista kuvaa (mielellään RAW-tiedostoina), esim.:

  • maisemakuva, missä on (liian) kova kontrasti
  • lattea maisemakuva, missä on hyvin vähän kontrastia
  • liian tumma/vaalea kuva
  • henkilökuva, jossa kasvot on liian tummat tai vaaleat
  • sisätiloissa otettu kuva, missä on väärä valkotasapaino

Opettaja

Mikael Rantalainen

www.maisemanlumo.fi

Yleistä

Erillistä kutsukirjettä ei lähetetä, vaan löydät tästä tarvitsemasi tiedot kurssista. Kameraseura ry. ottaa yhteyttä siinä tapauksessa, että kurssi peruuntuu. Muussa tapauksessa kurssi toteutuu ja sinua odotetaan yllämainittuun kurssipaikkaan aloitusajankohtana.

Kurssin aikana pidetään kahvitaukoja sekä pidempi tauko, jolloin on mahdollisuus ruokailla lähiravintoloissa tai syödä omia eväitä.

Kameraseura ei vakuuta kursseille osallistujia, joten opiskelijoilla on haluttaessa oltava oma vakuutus.

Katso tilaus- ja peruutusehdot.

Tervetuloa!