LÄHI – Luonnon lähikuvaus järjestelmäkameralla ja kamerapuhelimella, la 11.5. klo 9–15

Osta

  • Matalan kynnyksen lähikurssi luontokuvaukseen.

Hinta: 100,00 €

11 jäljellä

Kuva: Paavo Hamunen

Ajankohta: lauantaina 11.5. klo 9-15.

PaikkaKameraseura ry:n toimitiloissa Kaapelitehtaalla, os. Tallberginkatu 1 B 4. krs, 00180 Helsinki (ks. saapumisohje).

Hinta: 100 euroa, Kameraseura ry:n ja SKsL:n jäsenet sekä Kamera-lehden kestotilaajat 85 euroa, nuoret 50 euroa.

Kurssille otetaan korkeintaan 14 osallistujaa. 

Haluatko liittyä Kameraseura ry:n jäseneksi ja hyödyntää jäsenalennuksen? Liity nyt: http://www.kameraseura.fi/liittymislomake/.

KURSSIN SISÄLTÖ

Päivän kurssilla tutustumme luonnon lähikuvaamiseen, välineisiin, kuvan sommitteluun ja vinkkeihin, kuinka onnistut kuvaamaan onnistuneita otoksia. Opettelemme uusia kuvakulmia, tapoja kuvata ja editoida sekä hyödyntää videota ja puhelimen kameraa luontokuvauksessa. Käymme kurssilla läpi, missä tilanteissa järjestelmäkamera ja kamerapuhelin on parhaimmillaan ja milloin kannattaa kuvata still-kuvan ohella myös videotiedosto.

Perinteisen luontovalokuvauksen opetuksen lisäksi saat kurssilta runsaasti myös käytännönläheisiä vinkkejä oman luovan kuvausotteesi ja taiteellisen näkemykseksesi tueksi ja laajentamiseksi. Tutustumme matalalla kynnyksellä, kuinka saat still- ja videokuvan yhdistettyä esitykseksi. Järjestelmäkameran ohella laadukas kamerapuhelin on oivallinen apu kuvaajalle.

Opettaja

Hamunen-omakuva

Valokuvaaja ARPS Paavo Hamunen tunnetaan kansainvälisesti mainetta ja palkintoja saavuttaneista luontokuvistaan ja näyttävistä luontokirjoistaan. Viimeisin kuva- ja tietoteos toteutettuna yhdessä Pirkko Siikamäen kanssa ilmestyi helmikuussa 2018. ”Oulankajoki Muutoksen virta” oli vuoden luontokuvakirjaehdokkaana.

Paavon vuosikymmenien kokemus monipuolisena valo- ja videokuvaajana, hänen syvä luonnontuntemuksensa ja vankka tietämys eri lajien käyttäytymisestä, on tehnyt hänestä Suomen kysytyimmän ja arvostetuimman kouluttajan niin luontokuvauksen, luonnontuntemuksen kuin kuvankäsittelyn ohjelmistohallinnan alueella.

Paavon moniin merkittäviin saavutuksiin kuuluu mm. maailman suurimman luontokuvakilpailun eli WPY (Wildlife Photographer of the Year) sarjavoitto – korkealle arvostettu palkinto, jonka vain harva suomalainen kuvaaja on saanut. Paavo on yksi Suomen ammattiluontokuvaajat ry:n perustajäsenistä, ja hän on toiminut useampaan otteeseen Vuoden luontokuva -kilpailun tuomaristossa, myös vuonna 2021. Paavo oli 2017-2018 yliopisto-opettajana ”Soveltavan kuvataiteen ja luontokuvauksen” maisteriohjelmassa Lapin yliopistossa.

YLEISTÄ

Erillistä kutsukirjettä ei lähetetä, vaan löydät tästä tarvitsemasi tiedot kurssista.

Kurssin aikana pidetään kahvitaukoja sekä pidempi tauko, jolloin on mahdollisuus ruokailla lähiravintoloissa tai syödä omia eväitä. Koulutustilassa on jääkaappi ja mikroaaltouuni, joita kurssilaiset voivat käyttää.

Kameraseura ei vakuuta kursseille osallistujia, joten opiskelijoilla on haluttaessa oltava oma vakuutus.

Katso tilaus- ja peruutusehdot.

Tervetuloa!

Kameraseura ry.