Valomaalaustyöpaja 4.12.2022

Osta

  • Yhden illan valomaalaustyöpaja, jossa paljon käytännön harjoittelua.

Hinta: 39,00 €

Loppuunmyyty

Ajankohta: Sunnuntai 4.12.2022 klo 14.00–20.00

Paikka: Kameraseura ry:n toimitilat, os. Eerikinkatu 46, 00180 Helsinki, sekä kuvausta lähialueella.

Hinta: 39 euroa, Kameraseura ry:n ja SKsL:n jäsenet sekä Kamera-lehden tilaajat 33 euroa, alle 25-vuotiaat nuoret 19 euroa.

Kurssille otetaan korkeintaan 14 osallistujaa.

KURSSIN SISÄLTÖ

Valomaalaaminen on yhdessä tekemistä ja jokainen saa tuntea onnistumisen iloa. Kameran peruskäytön osaaminen riittää luomaan näyttäviä kuvia.

Valomaalauksella tarkoitetaan tekniikoita, joissa pitkähkön valotusajan aikana piirretään erilaisilla valolähteillä kuvioita, tai valaistaan kuva-alalta haluttuja kohtia näkyviin. Toinen mahdollinen tekniikka on pitää valot paikallaan ja ”maalata” kameraa liikuttamalla.

Työpaja alkaa lyhyellä välineitten esittelyllä, kamera-asetusten opettelulla ja esimerkkikuvien katselulla. Suurin osa ajasta on kuitenkin varattu harjoitteluun: kuvaamme sekä sisällä että ulkona. Maalaukseen käytämme mm. led-valoja, salamalaitteita ja palavaa teräsvillaa.

Mukaan tarvitset:
Kameran ja runsaasti akkukapasiteettia, jalustan sekä mielellään kameran kauko-ohjaimen tai lankalaukaisimen. Viimeksi mainitut eivät ole välttämättömiä, mutta helpottavat työskentelyä. Jos lisäksi haluat osallistua tulen käsittelyyn, pukeudu palamattomiin päällysvaatteisiin ja suojalaseihin. Voit toki vain kuvata tulta turvalliselta etäisyydeltä.

Etsi kamerastasi jo ennakkoon: automaattitarkennuksen kytkeminen pois käytöstä, valotusajat ½ – 5 minuuttia.

OPETTAJAT

Reino Havumäki
Valokuvaaja, Valokuvaamo Lauri
Kameraseura ry:n koulutusvastaava ja hallituksen puheenjohtaja sekä Suomen Kameraseurojen Liiton hallituksen jäsen, jolla on pitkä kokemus kouluttajana.

YLEISTÄ

Kameraseura ei vakuuta kursseille osallistujia, joten opiskelijoilla on haluttaessa oltava oma vakuutus.
Tilaus- ja peruutusehdot.

Tervetuloa!